Silly Season 2016: Pontus Åhman siktar utomlands

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här intervju med unge Pontus Åhman från Almunge som blandat JSM med det tyska mästerskapstävlingar under året.

Namn: Pontus Åhman

Ålder: 20

Ort: Uppsala

Klubb: Almunge MK

Hemsidapontusahman.se

FacebookÅhman Jr motorsport

Pontus Åhman

Hur har säsongen 2015 gått?
– 2015 har vart ett händelserikt år med både motgångar och medgångar. Säsongen började med en skön seger i första deltävlingen i JSM. Sen hade jag lite svårt att anpassa mig efter asfalten i Tyskland. Men mot slutet av säsongen så kändes det jättebra faktiskt.

Hur många tävlingar blev det i Tyskland?
– Vi körde sju stycken deltävlingar men VM-tävlingen var så lång satt den räknades som två poängmässigt.

Vad är erfarenheten du tar med från Tyskland?
– Massor av erfarenheter, både hur man ska hantera press men även hur utslagsgivande rally verkligen är. Man kan inte ta nånting för givet. De är bara att kämpa på hela tiden.

Pontus ÅhmanBerätta lite om Opeln du kört i JSM.
– Det är en Grupp-H, jag vet inte när den är byggd. Men det är en nybyggd två-liters 16v-motor från Nille under huven. Och mer så är det en Tractive-växellåda och Alcon-bromsar.

151125_sillyseason_pontus3

Vad var de största skillnaderna mot JSM-bilen och Cup-bilen i körstil?
– JSM-bilens styrkor är effekten och drivlinan. Det är mycket bra ”grejer” på den, men cup-bilen har mycket bättre väghållning. Dock går det inte att jämföra bilarna så mycket just, men med tanke på min Corsas försprång så var det effekten.

151125_sillyseason_pontus4

Vad har du för planer och mål för 2016?
– De finns lite planer för 2016 men inget som jag vill gå ut med än. Det finns nämligen pusselbitar som måste falla på plats innan jag själv vet vad som kommer att ske.

– Men målet är att köra utomlands kan jag säga.

Motorsport4sale tackar Pontus för intervjun och hoppas att vi får se hans framfart även i Sverige under nästa år!