Mattias Adielsson till Rally Uppsala i 4wd

Annons

Till helgen är det dags för den sista deltävlingen av 2016-års Rally SM. På startlinjen finner vi föraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör, de kommer till start med teamets Mitsubishi EVO.

– Det ska bli mycket roligt att få sitta i en fyrhjulsdriven rallybil igen. Vi har goda minnen från förra gången då vi vann brons i sprint SM, säger Mattias Adielsson.

Rally Uppsala avgörs över två dagar med en första etapp i mörker under fredagskvällen. På lördag avslutas rallyt med nio specialsträckor och första bil beräknas i mål vid klockan 16,30. Totalt kommer 10 mil specialsträckor avverkas.

– Förra året var vi snabbast av alla på sista sträckan och det var vår första sträckseger i Rally SM, självklart hoppas jag på att vi ska kunna vara med i toppen i år också. Motståndet är dock betydligt tuffare denna gång, det bästa startfältet på många år i Rally SM. Vi har under året lärt oss otroligt mycket genom att tävla i det brittiska mästerskapet, jag hoppas att vi kan ta med oss allt det goda därifrån för att visa att vi också är riktigt snabba på hemmaplan, avslutar Mattias Adielsson.

Annons
Annons