Mattias Adielsson till Rally Uppsala i 4wd

Till helgen är det dags för den sista deltävlingen av 2016-års Rally SM. På startlinjen finner vi föraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör, de kommer till start med teamets Mitsubishi EVO.

– Det ska bli mycket roligt att få sitta i en fyrhjulsdriven rallybil igen. Vi har goda minnen från förra gången då vi vann brons i sprint SM, säger Mattias Adielsson.

Rally Uppsala avgörs över två dagar med en första etapp i mörker under fredagskvällen. På lördag avslutas rallyt med nio specialsträckor och första bil beräknas i mål vid klockan 16,30. Totalt kommer 10 mil specialsträckor avverkas.

– Förra året var vi snabbast av alla på sista sträckan och det var vår första sträckseger i Rally SM, självklart hoppas jag på att vi ska kunna vara med i toppen i år också. Motståndet är dock betydligt tuffare denna gång, det bästa startfältet på många år i Rally SM. Vi har under året lärt oss otroligt mycket genom att tävla i det brittiska mästerskapet, jag hoppas att vi kan ta med oss allt det goda därifrån för att visa att vi också är riktigt snabba på hemmaplan, avslutar Mattias Adielsson.