Pontus Tidemand efter fredagsetappen i Wales Rally GB

Annons

När Wales Rally GB:s åtta första sträckor är bemästrade, ligger Pontus Tidemand trea i WRC 2-klassen med sin SKODA Fabia R5. Han deltar i tävlingen för första gången och är noga med att ta tillvara erfarenheten.

– Väldigt svåra förhållanden, säger Pontus. Vi började försiktigt för att vänja oss och komma in i det. Känslan blev bättre och bättre för varje sträcka och på de sista hade vi riktigt kul. Men när det är så här halt och lerigt är det svårt att beräkna greppet och då kommer misstagen lätt. Vi kan gasa på mer men det kan bli kostsamt. Nu när vi inte kan vinna mästerskapet så är erfarenheten det viktigaste att få med oss, men skulle något hända i toppen är vi alldeles bakom, redo att slå till.

Den försiktiga starten till trots så gjorde Pontus och kartläsaren Jonas Andersson en solid insats och ökade stadigt tempot. På dagens sista sträcka satte de in en push och tog helgens första sträckseger.

Wales Rally GB fortsätter med ytterligare åtta sträckor på de snabba grusvägarna under lördagen.

Annons

Wales Rally GB – WRC 2 efter Dag 1/SS8:
1. Esapekka Lappi (FIN) 1:49:26.2
2. Teemu Suninen (FIN)+46.7
3. Pontus Tidemand (SWE) +1:11.2
4. Jan Kopecký (CZE) +1:39.6
5. Marius Aasen (NOR) +2:58.2

Annons