Kristian Johansson nöjd totaltvåa i Offerdalingen

I helgen var Kristian Johansson och kartläsaren Fredrik Livh i Östersund för att köra Offerdalingen, deras första tävling i nya bilen, en Suzuki Swift S1600. Och det slutade med seger i klassen för tvåhjulsdrivna bilar och en total andraplats bakom Jörgen Jonasson i en fyrhjulsdriven Skoda.

– Skönt med seger idag, det var en tuff tävling. Vi har bland annat gjort en riktig avåkning där vi blev stående åt fel håll ficka backa innan vi kom vidare. Men vi tappade inte så mycket tid på det, säger Kristian.

Det var dagarna för jul som Kristian Johansson Rallyteam presenterade teamets nya bil, en Suzuki Swift S1600.

Tävlingen var teamets genrep inför premiären av 2017 års Rally-SM som körs under SM-veckan i Söderhamn första helgen i februari, där man hoppas på en bra start i jakten på SM-guldet. Och känslan efter helgen är bra.

Kristian Johansson siktar på SM-guld i ny bil

– Vi har fått många värdefulla mil i bilen denna helgen. Än finns det lite i putsa på med både bilen och körningen, men det känns bra, säger Kristian efter tävlingen.