Elias Lundberg näste svensk i ADAC Opel Rallye Cup

Annons

Det är upplagt för nya blågula framgångar i ADAC Opel Rallye Cup även i år. I fjol segrade Tom Kristensson och i dag meddelade STARS och Elias Lundberg Rally att Elias tillsammans med co-drivern David Arhusiander kör för Audex Motorsport under årets säsong.

Under onsdagen presenterade Elias Lundberg Rally att teamet satsar tyskt i år, när Elias Lundberg med David Arhusiuander vid noterna kommer att ställa upp i den tyska serien ADAC Opel Rallye Cup denna säsong. Igår skrevs kontraktet på hos det tyska teamet Audex Motorsport.

ADAC Opel Rallye Cup består av åtta deltävlingar på asfalt utspridda över hela Tyskland, och en av höjdpunkterna under säsongen är såklart det tyska VM-rallyt i mitten av augusti. Serien har varit välbesökt av unga skandinaver de senaste åren och visat sig vara en bra väg vidare i karriären med bland annat Emil Bergkvist och nämde Tom Kristensen som tidigare totalsegrare.

– Det ska bli riktigt roligt att få ta steget att köra en hel serie utomlands och få massor av nya erfarenheter. Jag vill också passa på att tacka våra partners och STARs medlemmar som gör denna satsning möjlig, förklarar Elias.

Annons

Guido Deppe och Elias Lundberg

Guido Deppe, teamchef för Audex Motorsport och Elias Lundberg.

Under förra årets cup var det just en svensk i form av Tom Kristensson som tog hem slutsegern ihop med Audex Motorsport och han har nu fått platsen som fabriksförare för Opel i Junior EM.

– Det känns bra att få vara en del av det teamet som presterat bäst de närmsta åren. Att följa Bergkvist och Kristenssons resultat blir förstås en stor utmaning. Men jag och David kommer göra allt vi kan för en så hög placering som möjligt, avslutar Elias.

Annons