Seger för Dennis Rådström och Johan Johansson i Rally Sweden

Annons:

Säsongen kunde inte börjat bättre för Torsbys Dennis Rådström och co-drivern Johan Johansson från Valdemarsvik, som vinner årets Rally Sweden efter en stenhård fight med Emil Bergkvist. – Det är helt obeskrivligt! Det känns helt sjukt att vi lyckas få ihop en seger, säger en glad Dennis.

– Jag är helt tårögd, det är så skönt att knyta ihop säcken efter allt hårt jobb. Detta är helt sjukt, säger co-drivern Johan.

Redan från start stod det klart att det skulle handla om svenskduon i toppen av JWRC. Dennis och Johan tog inledningsvis ledningen, men Emil ökade tempot och var i ledningen efter den första dagen. Dennis inledde dock lördagen bäst och övertog ledningen, som han sedan höll in i mål.

– Vi har vart väldigt bra förberedda inför denna tävlingen och har bara kört på i vårt tempo. Det var nervöst på slutet, men vi klarade det, fortsätter Dennis.

– Vi vet hur snabb Emil är, och vi trodde inte att det skulle gå, säger Johan.

Annons:

Att segern kom just i Sverige betyder mycket för teamet som precis som rallyt utgår från Torsby, och det har vart flera hundra partners och supportrar som stöttat teamet under helgen.

– Att få göra det här i Sverige var en stor bonus. Det är så många som vart här och stöttat oss i helgen. Jag vill tacka alla som gör detta möjligt, familj, vänner, partners, supportrar och Johan som gör ett sånt jävla jobb. Jag är så himla stolt, säger Dennis.

Segern i Sverige är en del i teamets stora mål att vinna årets Junior-VM, och Dennis och Johan kommer fortsätta arbeta hårt föra att komma så bra förberedda som möjligt till nästa deltävling som avgörs på Korsika i april.

– Nu väntar större utmaningar med tävlingar där vi har betydligt mer erfarenheter, så vi kommer fortsätta jobba stenhårt.

Men ikväll kommer segern att firas med team, familj och vänner i Torsby.

– Jag vet inte än, men det är klart det kommer firas, avslutar Dennis.

Segern och Dennis och Johans första i Rally-VM, och de leder nu serien som i år består av fem deltävlingar.

Resultat JWRC Rally Sweden 2018:
1. Dennis Rådström / Johan Johansson
2. Emil Bergkvist / Ola Fløene +7,3
3. Julius Tannert / Jürgen Heigl + 4.43,2

Annonser: