Film: Timur Yigit Alpaslan hamnar vid sidan av vägen i Rally Sweden 2019

Det var ett händelserikt Rally Sweden när 2019 års upplaga avgjordes. Många ekipage råkade ut för mindre och en del också större ”moments”. En av dessa var Timur Yigit Alpaslan som snurrade på Svullrya-sträckan. Men som lök på laxen precis gled av vägen och behövde publikens hjälp upp igen.

Timur Yigit Alpaslan från Turkiet med sin franske codriver Vilmot Maxime for fram i Rally Sweden på Svullrya-sträckan under det andra varvet med sin Skoda Fabia R5 när oturen var framme.

De gjorde en liknande touch i snövallen med bakändan som Bertelli, se filmen här, men där den italienske föraren gjorde hål i vallen var det nu den turkiske förarens tur att fara ner genom hålet och landa prydligt två meter bredvid, och två meter under, vägen.

Det krävdes sin mankraft och två rep innan bilen var uppe på vägen igen en dryg kvart senare. Men då hade besättningen så bråttom att publiken bara fick koppla loss ena repet innan Skodan for iväg mot mål. Så kanske hänger det ett kraftigt orange rep från AD Bildelar i ett garage i Turkiet just i detta nu?