Silly Season 2016: Sofie Lundmark bildar vinnarduo i en R3 Citroën

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Inte bara förare intervjuas, här intervju med Co-drivern Sofie Lundmark tävlandes för Piteå MS som efter en ”mellansäsong” står inför full SM-satsning med sin sambo i teamets Citroën DS3 R3.

Namn: Sofie Lundmark

Ålder: 25

Ort: Gävle

Klubb: Piteå MS

Facebook: Team Sjölander Lundmark

Hur har säsongen 2015 gått?
– Säsongen 2015 har lite av en ”mellansäsong” för mig, jämfört med 2013 och 2014 som blev två tävlingsintensiva säsonger. Under 2015 har jag hoppat in som ersättare åt ordinarie co-drivers som fått förhinder, bland annat hos Martin Berglund, Tobias Johansson och Ola Parkheden.

– Höjdpunkten var helt klart Rally North Wales med Berglund i slutet på mars, där vi gjorde premiär med Mitsubishi R5. På det hela taget ett lärorikt år, det är minst sagt nyttigt att som co-driver varva mellan olika förare med helt olika körstilar och som förstås vill ha sina noter på olika sätt.

Team Sjölander Lundmark

– Säsongen 2015 avslutade jag i Rally Uppsala, i den bil som numera blir min ordinarie sits under 2016 och framåt.

Vad har du för planer och mål för 2016?
– 2016 blir ett spännande år. Inte minst för att jag och Andreas Sjölander bestämt oss för att bli partners inte bara i hemmet, utan även i rallybilen. Ett vågat beslut säger vissa, en vinnande kombo tror vi.

– Efter flera års uppehåll har Andreas äntligen bestämt sig för att göra comeback, och det framgångståget vill jag såklart inte missa. Innan han la hjälpen på hyllan 2009 var det med meriter som SM-guld, JSM-guld, Guld i Ford Flexifuel Cup och Pirelli Star Driver i bagaget.

151213_sillyseason_sofia2

– I juni hämtade vi en ny Citroën DS3 R3 i Frankrike, som numer står redo i garaget. Konkurrensen i klassen Trimmat 2wd (R3) blir tuff. Trots det siktar vi på pallplats i SM, åtminstone under 2017. Hur långt det bär återstår att se. Men det kan ju knappast vara en nackdel att vi känner varandra väl!

– 2016 siktar vi i första hand på full SM-säsong. Jag ser såklart fram emot att inleda säsongen med SM-sprint på min hemmaplan i Piteå, för att därefter ta SM-cirkusen till Gävle och Andreas hemmaplan!

Sofie Lundmark bilder vinnarduo i en R3 Citroën

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Nästan så ny som den kan bli. Hittills har vi bara åkt tre tävlingar – Siljasvängen i Hudiksvall, Stålsvängen i Sandviken och SM-finalen i Uppsala. Vi är fortfarande helt nya i bilen och med varandra i tävlingssammanhang.

– Just nu står bilen i garagevärmen och väntar på snön! Inför SM-sprinten i Piteå planerar vi att åka Offerdalingen i Östersund, i samband med ett omfattande vintertest.

Motorsport4sale tackar Sofie för intervjun och önskar henne och teamet lycka till med den nya satsningen.