Plåtskrammel i italienska Rally Ronde del Canavese

Sommarsäsongen är i full gång i Italien med flera tävlingar den här helgen. 102 team ställde upp i Rally Ronde del Canavese där några fick med sig plåtjobb hem.

Rally Ronde del Canavese bestod av en sträcka på drygt 11 kilometer som kördes fyra gånger. Redan på lördagens shakedown inför tävlingen var det på gränsen för flera ekipage, och när det väl var tävling var det några som körde över gränsen.

Oturligast var nog Luca Prina Mello och Simone Bottega i deras Mitsubishi Evo9 som i minimal fart krånglade sig upp och fast på ett räcke. En kandidat till 2021 års konstigaste avåkning redan nu. En koll på EWRC visar att Luca har en procentenhet på 71,4% brutna tävlingar (av de som är registrerade på hemsidan). Det var nog inte den starten på säsongen han behövde.

Några som hade det desto roligare var Marco Signor och Francesco Pezzoli som tog hem totalsegern i deras Polo GTI R5 med startnummer 1. Och kollar man in statsen för Marco så såg det desto roligare ut, på 139 starter har han 23 segrar. (Det motsvarar 16,5% för den som inte orkar räkna ut själv.)