Silly Season 2016: Efter 25 segrar letar Elias Lundberg ny co-driver

Annons

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Elias Lundberg från SMK Sala ser efter en framgångsrik säsong fram emot nya mål och målsättningar för 2016.

Namn: Elias Lundberg

Ålder: 17

Ort: Sala

Annons

Klubb: SMK Sala

Facebook: Lundberg Rally

Hur har säsongen 2015 gått?
– Året som har gått har varit minst sagt framgångsrikt, och också otroligt roligt med många fighter mot duktiga juniorer samtidigt som jag träffat på många trevliga personer. Helt enkelt ett år jag förhoppningsvis kommer minnas resten av mitt liv.

Elias Lundberg

– Vi har under säsongen som varit deltagit i hela 30 tävlingar där vi vunnit 25 stycken, tagit fyra andraplatser och en tredjeplats vilket jag tror kan bli svårt för mig att toppa.

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Nästa år kommer bli lite annorlunda i och med att jag fyller 18 på våren och då är tanken att klassa upp mig till C-förare, men det förutsätter förstås att jag ska klara av att ta körkortet också.

– Att bli A-förare så fort som möjligt är sedan målet och framför allt att lära mig noter ordentligt.

– Vi har precis börjat leta ny kartläsare då pappa inte har förstått sig på noternas värld än. Det blir alltså ingen spikad serie nästa år utan jag kommer försöka åka så mycket notat som möjligt.

Elias Lundberg

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Det blir till en början den Volvo 940 Voc jag tävlat i innan och håller just nu att gå igenom bilen så den blir lika driftsäker som den varit med till exempel nyrenoverad växellåda, nytt avgassystem och annat småpill.

– Sen finns också såklart drömmar om att köpa en värre bil mot slutet av säsongen men det är inget vi hitintills har planerat då det krävs en hel del medel för något sådant.

151213_sillyseason_elias2

Motorsport4sale tackar Elias för intervjun och håller tummar för körkort och ny co-driver under 2016.

Och till alla co-drivers i vårt avlånga land, 25 segrar och resten pallplatser på 30 starter, nu har ni chansen att vara med på en spännande resa och samtidigt fylla på pokal-samlingen hemma i bokhyllan!

Annons