Maffigt startfält i Gestrikekannan nu på lördag den 27 januari

Annons:

Äntligen ett 3-siffrigt startfält i vinter, när Järbo MKs tävling Gestrikekannan lockat 134 startande.

Det vankas en riktig rallyfest i Järboskogarna på lördag den 27 januari. Då arrangerar Järbo MK sin tävling Gestrikekannan, en tävling som i år ingår i Klassiska Rallycupen, 1300 Rallycup, VOC Mekonomen Rally Vintercup samt förbundsmästerskapet för Nedre Norra BF.

Rallyt som har start och mål vid Folkets hus i Järbo mäter cirka 120 kilometer varav 61 av dessa är fördelade på tre specialsträckor. Samtliga startande, förutom deltagarna i Klassiska Rallycupen, får köra genomkörning av sträckorna.

Det gör också att, för att klara av arrangemanget på den dag, att första start är klockan 14.00 då de 13 Suzuki Swiftarna beger sig ut först i spåret följt utav Rallyklassikerna. Sen brakar det loss med allehanda trimmade och otrimmade bilar.

Alltså en av de där startfälten som innehåller allt. Från gamla klassiska modeller, ylande Suzukis, SM-förare som letar formen inför Vinterpokalen, lokala hjältar som vill visa vem som är ”bäst i stan”, sladdande VOC:ar, trimmade 2wd och ungdomar utan körkort.

Annons:

Länk till anmälningslistan (Raceconsulting).

Program med karta kommer finnas till försäljning på Ica Järbo, Kjellas mack i Jädraås och Handlarn i Ockelbo ifrån klockan 16:00 på fredag.

 

Annonser: