Osmo Savikko har lämnat oss

Osmo Savikko

Rallyvänner – ett tungt besked nådde undertecknad under fredagen, att tidigare Motorsport4sale-reportern Osmo Savikko har lämnat oss.

Osmo Savikko var med i många år och förgyllde Motorsport4sale med reportage, filmer, intervjuer och nyheter. Han både fotograferade, filmade och skrev texter. Inga tävlingar var för stora eller för små, A-förare eller C-förare, rally, folkrace, dragracing och människor och motorer. Han var på plats med kameror och dokumenterade och förevigade.

Han var också tidigt ute med nya idéer som att fota och filma samtidigt, intervjua förare med videokameran i depån före och efter tävlingar. Noggrann och mån om att det skulle bli rätt och rättvist i reportage och rapporteringar, samtidigt som han var nyfiken på nya tekniker och inte var rädd för att testa vinklar och bjuda på sig själv.

Alla reportage med tusentals bilder från Osmos kameror (tillsammans med de andra reportagen från 2002-2012) ska publiceras igen när undertecknad hunnit med att anpassa all kod från den tidens teknik till dagens (och framtidens) webbläsare och skärmar. Och när de är online kommer hans insatser och passion för motorsporten och dess utövare vara tillgängliga för alla igen.

Våra tankar går till nära, kära, vänner och bekanta.
/Niclas Åkerström och Motorsport4sales reportrar
2021-04-24