WRC-Polon outstanding även i VM-avslutningen i Wales

Annons

Ja, de övriga VM-teamen har lite att jobba på under jul och nyår. I årets sista deltävling i Wales segrade Ogier före Latvala och Mikkelsen slutade som femma. Totalt blev det 16 av 22 möjliga sträcksegrar för Polon och med 41 av 66 möjliga topp-3 placeringar i Wales blev det teamets bästa insats i årets VM-serie.

 

Namnet Sébastien kommer att dominera Rally-VM i typ tio år kan man tro när man kollar tillbaka på säsongen som gått, och hur det kan se ut om Volkswagen fortsätter satsa på sin Polo. Men å andra sidan så känns det ändå som att det finns fler unga och snabba förare på väg upp i sina karriärer än på länge, och det kommer nog att bli tuffare nästa år för Ogier & co. Gärna med lite mer blågul utmaning.

 

Annons

Wales Rally GB

Världens bäste rallyförare 2013, Sébastien Ogier, om sin säsongsavslutning i Wales som slutade med seger:

– Det här blev det perfekta slutet på en perfekt säsong. Jag är mycket glad och mycket stolt över den här segern eftersom Rally Wales är en av de tuffaste i kalendern. Saker har inte alltid gått som planerat här i Wales för mig de senaste åren. Vi försökte bara att hålla avståndet fram till målgången i dag.

– Nu när säsongen är över, kan jag se tillbaka på vad som verkligen varit ett fantastiskt år. Om någon hade förutspått innan säsongen att Julien och jag skulle sluta med nio segrar och VM-titel för mig och teamet skulle vi förmodligen har skickat denne direkt till teamets läkare. Jag kanske redan har tackat teamet i Frankrike, men jag kan inte bara säga tack tillräckligt många gånger. Teamet gjorde ett fantastiskt jobb under vårt debutår. De gjorde denna fantastiska framgång möjlig genom att förse mig med en magnifik bil.

 

Wales Rally GB

 

Wales Rally GB 2013

1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen 3h 03m 36.7s

2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen + 21.8s

3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Ford + 1m 24.5s

4. Mads Østberg/Jonas Andersson (N/S), Ford + 1m 48.2s

5. Andreas Mikkelsen/Mikko Markkula (N/FIN), Volkswagen + 2m 03.4s

6. Martin Prokop/Michal Ernst (CZ/CZ), Ford + 7m 37.5s

7. Daniel Sordo/Carlos Del Barrio (E/E), Citroën + 8m 27.9s

8. Elfyn Evans/Daniel Barritt (GB/GB), Ford + 11m 13.1s

9. Jari Ketomaa/Tapio Suominen (FIN/FIN), Ford + 12m 16.2s

10. Mark Higgings/Carl Williamson (GB/GB) + 13m 21.0s

 

FIA World Rally Championship(WRC), Förar-VM 2013

1. Sébastien Ogier 290

2. Thierry Neuville 176

3. Jari-Matti Latvala 162

4. Mikko Hirvonen 126

5. Daniel Sordo 125

6. Mads Østberg 103

7. Evgeny Novikov 72

8. Sébastien Loeb 68

 

Märkes-VM 2013

1. Volkswagen Motorsport 425

2. Citroën Total Abu Dhabi WRT 280

3. Qatar M-Sport WRT 190

4. Qatar WRT 184

5. Jipocar Czech National Team 65

 

Wales Rally GB

Annons