Silly season 2015: Pelle Wilén kör JSM med ny codriver

Tävlingssäsongen 2015 närmar sig och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer med olika förare och team runt om i vårt avlånga land. Här Pelle Wilén från Strängnäs AMS.

Namn
Pelle Wilén

Ålder
23

Ort
Eskilstuna

Klubb
Strängnäs AMS

Hemsida
www.facebook.com/teamwilen

Hur har säsongen 2014 gått?
– Den började på bästa möjliga vis med en dag jag aldrig kommer glömma. Fick med mig Miriam Walfridsson som kartläsare och det slutade med SM-guld i Rallysprint uppe i Umeå när jag gjorde comeback, det efter nästan ett års frånvaro på grund av en arbetsplatsolycka.

– SM-premiären i Östersund blev inte riktigt lika lyckad. Växellådsras på PLE efter tre kilometers test och hjärnskakning på mecken Jocke. Pappa och mecken Robin for ner till Köping mitt i natten med växellådan, Tobias Ytterbring rev isär lådan och konstaterade att den ej skulle gå att få ihop på en dag. Då hyrde vi en Seat Ibiza från Köpingstrakten, som Pappa och Robin fick ta med sig på vägen upp. Väl uppe i Östersund höll Seaten bara i två mil innan motorn gav upp…

– När vi satte kurs hemåt var vi förmodligen inte världens gladaste, och då gav servicebussj*veln upp också.

Pelle Wilén kör JSM med ny codriver

– Väl hemma i Eskilstuna bestämde vi oss för ett nytt försök, Lima skulle köra deras vinterrally helgen efter. Natten till torsdag hämtade jag den nya ingående axeln hos Hansen Motorsport i Götene. När vi monterat ihop lådan ställer Lima tyvärr in deras tävling då allt regnat bort. Lite komiskt.

Pelle Wilén kör JSM med ny codriver

– När våren kom körde jag två sprintar i Eskilstuna MKs grusgrop. Grymt roliga tävlingar på hemmaplan, bilen höll och vi lyckades vinna båda två. Sen var det dags för Rally-SM igen, när Kolsvarundan arrangerades i början av juni. Sex raka sträcksegrar efter problem på SS1. När jag och Miriam fick kasta in handduken på SS8 pågrund av tändspolen låg vi trea Trimmat 2WD och ledde JSM. Riktigt kul att kunna prestera det med så tidigt startnummer!

– Nästa deltävling i Rally-SM var Hässleholm, med ny tändspole var vi riktigt revanschsugna. Tyvärr fick vi enorma problem på fredagsetappen med gaswire och bromsar. Tog oss upp i ledning i JSM innan SS5 på lördagen, men på den femte sträckan ger tändspolen upp igen.Vi fick bryta i ledning.

– Tändspolen returnerades och den tredje nya tändspolen monterades med gummiupphängningar. Körde föråkare i Fagersta MKs Nattkröken som test inför Linköpings Rally-SM. Tyvärr blev det problem med växellådan som gjorde att vi fick ställa in Linköping. Synd då Sofie Lundmark skulle ersätta högerstolen när Miriam körde Crosskart den helgen.

– Och ungefär där någonstans slutade tävlingsåret 2014. Ett enormt lärorikt år.

Vad har du för planer och mål för 2015?
– Planen är att åka SM dom två kvarstående åren som junior. Martin Holmdahl tar över högerstolen när Miriam sticker över till USA och gör en storsatsning med Robin Sandberg. Vi hälsar Martin varmt välkommen i teamet. Kommer garanterat bli många roliga och minnesvärda stunder 2015. Vi önskar även Robin och Miriam stort lycka till i USA.

Pelle Wilén kör JSM med ny codriver

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2015?
– PLE får en ny växellåda från Tractive som bilens tidigare ägare Tobias Ytterbring håller på att monterar i skrivande stund.

Motorsport4sale tackar Pelle för intervjun och ser fram emot att se Golfen på bredsladd under 2015!