Kalle Gustafsson inför Slottssprinten Rally Light 2020

Annons

Kalle Gustafsson har testat sin fars Subaru, och nu är det tävling på riktigt i en fyrhjulsdriven rallybil. Vi har passat på att intervjua Kalle inför lördagens Slottssprinten Rally Light i Katrineholm.

Unge Haningeföraren Kalle Gustafsson kommer till start i den publikfria tävlingen Slottssprinten Rally Light. Men inte med lilla Skodan utan en stor Subaru. Vi har ställt lite frågor vad som hänt under våren och vad som stundar resten av säsongen.

Namn Kalle Gustafsson
Klubb Haninge MK
Bor Huddinge
Co-driver Magnus Nilsson, Katrineholms MK
Bil Subaru Impreza N12B
Klass 4wd Grupp N 2000cc
Sponsorer LG Bil & Motor AB, Midland Oil, Antes Bil

När körde du senaste tävlingen, och hur gick det?
– Senaste tävlingen som vi körde var SM uppe i Vännäs där resultatet inte var något att skryta över med en nionde plats. Men det blev flera nya erfarenheter och mil i ryggen inför framtiden. (Läs intervjun med Kalle inför SM-premiären i Vännäs här.)

Annons

Subaru

Har du uppdaterat något på bilen sedan dess?
– Bilen vi ska åka i Slottsprinten är inte samma som vi åkte uppe i Vännäs, utan den här gången så har vi bestämt oss för att testa något nytt. Därför ska vi prova att köra pappas (Björn Gustafsson, reds. anm.) Subaru i den fyrhjulsdrivna klassen. Bilen är i toppskick och väl förberedd att tävlas med.

Har du kunna testa eller träna något under uppehållet?
– Vi har tränat en hel del i vår med en folkracebil som vi använder som träningsbil nu under coronatider. Sedan har vi även hunnit med ett kort litet test på Högstabanan i Haninge med Subarun (se film från rallyträningen på Högstabanan här). Sen körde vi en träning med tidtagning på Himmelstalundsfältet för att få en känsla av hur bilen känns i full fart.

Subarun Kalle Gustafsson ska köra i Slottssprinten 2020

Vad ser du fram emot under Slottssprinten och vad vill du har för svar?
– Jag ser verkligen fram mot att få prova att köra en ännu snabbare bil ute på riktiga vägar. Då det är första gången med bilen i skogen så är förväntningarna låga. Vi siktar på att samla ännu mer rutin inför framtiden och framförallt ha riktigt roligt bakom ratten igen!

Hur ser resten av säsongen ut, vad har du för planer?
– Från början så var tanken att vi skulle köra hela SM-säsongen, men med tanke på omständigheterna så är vi skeptiska till att det kommer blir genomförbart. Om arrangörerna lyckas få ihop det så ser vi fram mot att stå på startlinjen igen i Skodan, annars finns det nog en möjlighet att pappa Björn lånar ut Subarun ytterligare någon tävling i höst!

Vi tackar Kalle för intervjun och önskar lycka till.

Annons