Inför Rally Vännäs 2020: Kalle Gustafsson blickar framåt

Annons

Den här veckan startar årets Rally-SM när Rally Vännäs ska avgöras fredag till lördag. En spännande start i Otrimmat 2wd gör unge Kalle Gustafsson från Huddinge som gått från klarhet till klarhet redan från tiden i Utbildningsrally.

Rallysverige vimlar av lovande förare och en av dessa är Kalle Gustafsson från Huddinge. Efter att segrat i Utbildningsklassen ett långt tag med en meriterad VW Polo är det sedan förra året Skoda Fabia som gäller i seniorklassen.

Körstilen är den samma i Skodan som i Polon, snyggt, stilrent och snabbt med attack. Nu väntar ett stort äventyr när Kalle med sin co-driver Magnus Nilsson kommer till start i Rally-SM. Vi har passat på att fråga Kalle om uppladdningen inför SM-premiären.

Snabba fakta:
Namn
: Kalle Gustafsson
Klubb: Haninge MK
Bor: Huddinge
Co-driver: Magnus Nilsson, Katrineholms MK

Annons

Bil: Skoda Fabia R2
Årsmodell: 2014
Klass: R2
Motor: 1600 Enligt R2 reglementet
Växellåda: Sadev
Fjädring/stötdämpare: Reiger 3 vägs
Sponsorer: LG Bil & Motor AB, Antes Bil, Midland Oil, Mattias Adielsson Junior Team, LR revision och redovisning – Vingåker och Örebro.

Team Kalle Gustafsson testar inför SM-säsongen 2020

Har du hunnit träna något inför SM-premiären?
– Vi har hunnit köra två stycken vintertest, det var bara planerat att vi skulle kört ett test i Sveg men när Sandviken blev inställt så åkte vi upp till Depå Grande för att hålla tempot uppe. Så nu kommer vi så väl förberedda som möjligt till Vännäs.

Skodan har fått en översyn under juluppehållet

Hur har ni preppat Skodan inför den nya säsongen?
– Vi kommer att fortsätta i våran Skoda Fabia R2. Vi har gått igenom bilen, förbättrat och rustat upp inför en lång säsong.

Vad är målsättningen i SM-premiären?
– Målsättningen i premiären är att hitta ett stabilt och säkert men ändå konkurrenskraftigt tempo. Vi ska försöka vara med uppe bland dom mer rutinerade om rätt känsla hittas i bilen. Vi tror att det kan komma att hända mycket saker och siktar därför på en topp 5-placering.

Vad är målsättningen för mästerskapet?
– Våran målsättning är att vi ska åka hela året utan några problem och lära oss en massa nya saker som vi kan ha nytta av i framtiden. Men samtidigt så har vi ingen aning om hur vi står oss i den hårda konkurrensen, vi skulle gärna vara med och överraska!

Vi tackar Kalle för svaren och det ska bli kul att följa den lilla Skodan under den kommande säsongen.

Annons