De lyckligt lottade till Slottssprinten den 11 juli

Nästan 150 stycken anmälde sig till sommarens Slottssprinten, en tävling som i dessa Corona-tider fått tillägget Rally Light, och av dessa har nu 75 ekipage gallrats fram till en spännande startlista.

Publikfritt, maxat antal startande och ingen rallyfest kring Ericsbergs Slott. Det är vad som gäller när Katrineholms MK arrangerar en light-version av sin populära tävling Slottssprinten när pandemin sveper över världen. Trots de uteblivna faciliteterna och fansen i skogen var intresset stort för att vara med och köra.

Så stort att arrangören fick gallra bort hälften av de anmälda och inrätta en väntelista med turordning. Totalt är det 75 deltagare på startlistan fördelat på sju ungdomar och 19 en-hjulsdrivna ekipage i klassen för VOC, GrE, GrF och små GrN-bilar. Där till 37 trimmade 2wd och 12 fyrhjulsdrivna. Och det är en diger samling fortåkare och publikfavoriter i deltagarlistan för Slottssprinten Rally Light som du hittar här (PDF). Reservlistan med turordning hittar du här.

Bland de startande finns namn som Niklas Ledin, Lukas Kindgren, Pontus Lönnström, Jonas Kruse, Erik Brodin, Stig Andervang och Jari Saarinen bara för att nämna några.

Upplägget för tävlingen är enkelt. En sträcka på 2,5 kilometer kommer att köras tre gånger. De två snabbaste tiderna räknas. Förare och co-drivers kan alltså ställa till det för sig en gång, men inte mer. Det är notat och även genomkörning före tävlingen. Så ingen ska luras över ett blindkrön eller rätt ut i en lucka. Men å andra sidan kommer tempot att skruvas upp rejält, så en och annan bakskärm eller backspegel kommer nog att ryka innan dammet lägger sig.

Tävlingen är som sagt publikfri, men Motorsport4sale kommer att vara på plats för att rapportera under hela dagen på våra sociala kanaler som Facebook, YouTube och Instagram. Därtill kommer det även vara sändningar via webb-tv och Rallyradion kommer att sända från tävlingen, så förhoppningsvis får alla rallylovers runt om i landet en redig dos rally under lördagen den 11 juli.

Första start är klockan 11.00 och prisutdelningen torde vara runt 16-tiden. Då vet vi vilka som bevarat formen och hästkrafter under det långa uppehållet.