Reportage: Sandvikens Motorshow den 1 mars 2019

Annons

Här bilder från Sandvikens Motorshow 2019 som avgjordes på Jernvallen på fredagskvällen den 1 mars i Sandviken. 16 bilar uppdelade på två klasser gjorde upp om 25.000 i prispengar i respektive klass.

Vintersäsongen för gemene rallyfanstast i södra- och mellansverige tog slut tidigt i år. Sandvikens MK fick bli årets sista vinterarrangör söder om Gävle, och de gjorde det med en motorshow.

16 rallybilar som skulle ta sig runt en bandyplan – kanske inte lät så spännande på förhand. Men ett häftigt och publikvänligt upplägg med kamp om tiondelar i kvalomgångar och sen fighter två-mot-två i semifinaler och finaler höjde adrenalin och puls på publiken. Lägg till ett namnkunnigt och jämt startfält och en hissnande pausunderhållning och succén var klar.

I tävlingen var det Johan Kristoffersson som segrade före Martin Berglund i 4wd medans Tomas Lången Petterson tog hem segern i 2wd före Niklas Hägg.

Annons

Här följer en samling bilder från först Kristian Norrback Pedersen, som även jobbade som funktionär, och Mikael Aho som tidigare i veckan försett Motorsport4sales läsare med inför-bilder och efter tävlingen film från Sandvikens Motorshow.

Mer bilder – nu från Mikael Aho.

Mikael filmade också under kvällen, här är över elva minuters film från Sandvikens Motorshow 2019.

Annons