Film: Sandviken Motorshow Rallysprint 2019

Annons

Fredagskvällen den 1 mars var det premiär för Sandvikens Motorshow där det stora huvudnumret var rallysprinten med 16 förare som gjorde upp i två klasser. Vinnare blev Johan Kristoffersson i 4wd och Tomas Lången Pettersson i 2wd.

Rallysprint, Freestyle Motocross och skidåkare som fick draghjälp över stora hopp var programmet för publiken på Jernvallen utanför Göranssons Arena när det bjöds på Sandvikens Motorshow. Mycket publik, peppande speakers och bandyapplåder bidrog till en härlig kväll i motorsportens tecken.

Mycket förberedelser gjordes för att hålla kvar vintern och isen under de vår-lika förhållanden som fått många rallyarrangörer att ställa in under vintersäsongens sista veckor. Och lagom till showdags var det minusgrader, is, långkalsonger och action.

Åtta deltagare i respektive klass gjorde upp över 2 kvalåk, semifinaler och finaler innan det var klart med en vinnare i varje klass som fick åka hem 25.000 kronor rikare.

Annons

Till slut blev det Ford-seger i 2wd genom Tomas Lången Pettersson som körde hem finalen före Niklas Hägg. Medans det i 4wd blev Polo R5-seger när vinterns rallyraket, Johan Kristoffersson var snabbare än hemmahoppet Martin Berglund.

Här är en 11 minuters film med sladdar, hopp, action, raketer och prisutdelning signerat Mikael Aho. Mer bilder från fredagskvällen finns på facebook.com/motorsport4sale från kval och finaler.

 

Annons