Rallyess och världsmästare möts i Sandvikens motorshow

Annons

När flera av vinterns sista rallytävlingar töar bort finns det fortfarande chans att få uppleva motorvrål, bredsladdar och jakt på tiondelar. För nu på fredag arrangerar Sandvikens MK tillsammans med Göranssons arena en motorshow där kvällens rallysprint är huvudnumret.

Kung Bore checkade ut tidigt i år från södra och mellansverige, med följden av att flera rallytävlingar fått ställas in i februari och mars. Men nu på fredag blir det i alla fall rallysprint och motorshow när Sandvikens MK tillsammans med Göranssons arena gör gemensam sak för att erbjuda en riktig fartfylld fredagskväll för rally- och motorintresserade.

Hela eventet utspelar sig utomhus på Jernvallen och Göransson Arenas område. På programmet står förutom en spännande rallysprint även FMX- och skidshow med världsstjärnor, action och underhållning samt möjligheter att äta och dricka gott i restaurangtält.

Själva rallysprinten är uppdelat på två klasser, fyrhjulsdrivet samt tvåhjulsdrivet, med åtta bilar i varje klass. Bansträckningen är 900 meter och bilarna kör två och två. Först genomförs två kvalåk följt utav semifinaler och finaler ”head to head”. Att det kommer att satsas rejält lär inte vara några problem, prispotten är på hela 25.000 kronor till respektive vinnare i varje klass. Upplagt för ”plattan i botten” och kamp in på mållinjen med andra ord.

Annons

Eftersom det är en inbjudningstävling har det inte funnits någon officiell anmälningslista. Men Motorsport4sale kan avslöja till stor del den preliminära startlistan som innehåller många spännande namn och publikfavoriter. Observera nu att det är preliminärt.

Johan Kristoffersson på attack

I den fyrhjulsdrivna kommer Sveriges hetaste rallyförare just nu, den dubble rallycrossvärldsmästaren och SM-sprintmästaren Johan Kristoffersson med sin Polo R5. Han utmanas främst av hemmaföraren, hemmahoppet och tillika regerande svenska mästaren i 4wd R5, Martin Berglund i sin Ramudden-Skoda.

Preliminärt startfält i 4wd
Johan Kristoffersson
Martin Berglund
Jan Vikström
Tomas Bergman
Ulf Backlund
Peter Johansson
Alexander Westlund
TBA

Pontus Lönnström vet hur man underhåller rallypubliken

I den tvåhjulsdrivna klassen är det ett riktigt getingbo, med unga och …. ja rutinerade stjärnor och publikfriare från Rally-SM.

Preliminärt startfält i 2wd
Eddie Lundqvist
Jari Liiten
Oskar Sundell
Tomas Lången Pettersson
Adam Westlund
Pontus Lönnström
Petter Palmqvist
Niklas Hägg

Det är ett digert program och insläppet öppnar klockan 16.00, perfekt att vara där i tid för att kolla in bilarna i depån och äta sig mätt innan kvalåken drar igång med start klockan 18.00.

Sen är det fullt påslag till klockan 21.00 då vinnarna ska vara utsedda och sen fortsätter kvällsmingel till klockan 23 på kvällen.

Information om biljetter, länkar till biljettköp (Tickster) och all annan viktig information hittar ni på Sandvikens Motorshows hemsida.

Vi ses på Jernvallen på fredag.

Annons