Tobias Petrini inför EMK-kannan 2020

Annons

Lördag den 12 september körs EMK-kannan, och vi passar på att intervjua Tobias Petrini inför tävlingen som kommer till Eskilstuna med sin Audi A3.

EMK-kannan är alltid en populär tävling som lockar populära cuper, stort startfält och mycket publik. Allt detta på häftiga, vackra och spektakulära vägar i det sörmländska landskapet.

Men i år blir det annorlunda, inga cup- eller mästerskapspoäng och tävlingen är publikfri. Dock är det många bilar till start och vägarna ser ut att bli lika fina som tidigare.

En av de som kommer till start är östgöten Tobias Petrini. Vi har fått chansen till intervju och ta pulsen.

Annons

Namn
Tobias Petrini

Klubb
Östgöta BSF

Co-driver
Carl Adamsson

Klubb
Norrköpings MK

Bil
Audi A3

Startnummer i EMK-kannan 2020
144

Har du hunnit tävla/träna något under vårens tävlingsuppehåll?
– Inget tävlande, men en dag på Mantorp Park för att testa i våras. Tyvärr har det inte blivit något sen dess, var anmäld till East Sweden Rally men blev dessvärre bortgallrad.

Är bilen uppdaterad inför EMK-kannan med något?
– Inga större uppdateringar mer än att Micke Stark har fixat i ordning hjulvinklarna bak som var ett problem förra året. Ska dra om bromsrör och så vidare i vinter och byta bussningar i bakvagnen.

Vad är målsättningen med tävlingen?
– Målet under EMK-kannan är väl att lära känna både bilen och nya kartläsaren Calle Adamsson. Sen hoppas jag såklart på målgång och gärna en topp-5 placering om det går. Malmqvist & Edling Smörjmedel står för bränslet till tävlingen och huvudmålet är att ha kul.

Har du fler tävlingar planerade för resten av året?
– Inget mer inbokat i dagsläget mer än att jag ska skjutsa våra värdefulla sponsorer kommande torsdag. (om bilen lever, kommenterar Tobias med ett smajl)

Vi tackar Tobias för intervjun, önskar lycka till på de sörmländska vägarna.

Annons