Mattias Hallberg inför EMK-kannan 2020

Annons

Lördag den 12 september körs EMK-kannan, och vi passar på att intervjua Mattias Hallberg inför tävlingen som kommer till start i Eskilstuna med sin Volvo 940.

EMK-kannan är alltid en populär tävling som lockar populära cuper, stort startfält och mycket publik. Allt detta på häftiga, vackra och spektakulära vägar i det sörmländska landskapet.

Men i år blir det annorlunda, inga cup- eller mästerskapspoäng och tävlingen är publikfri. Dock är det många bilar till start och vägarna ser ut att bli lika fina som tidigare.

En av de som kommer till start är Mattias Hallberg och med sig i högerstolen har han Roger Eriksson som är tillbaka i rallyskogen efter en olycka i Rally NorVi har fått chansen till intervju och ta pulsen.

Annons

Namn
Mattias Hallberg

Klubb
Haninge MK

Co-driver
Roger Eriksson

Klubb
Haninge MK

Bil
Volvo 940

Startnummer i EMK-kannan 2020
52

Har du hunnit tävla/träna något under vårens tävlingsuppehåll?
– Ja, vi var i Sveg i vintras på den där rallycampen och sen åkte vi en träning hemma på Högstabanan i mitten på juni (se film från Högstabanan här).

Vad är målsättningen med tävlingen?
– Jag har inte åkt i skogen sen Rally-SM i Nyköping i juni förra året, så målet för den här tävlingen är väl mest att ha kul.

Roger Eriksson

– Jag kommer att ha med mig Roger Eriksson som co-driver. Han kraschade illa under Rally Norduppland 2015 med sin Suzuki och är rullstolsburen sedan dess. Han har inte åkt rally på riktigt sedan smällen, men nu är det dags och det ska bli jättekul att åka ihop.

Har du fler tävlingar planerade för resten av året?
– Nej, inga fler tävlingar är inplanerade. Jag håller ju på och bygger hus också

Vi tackar Mattias för intervjun, önskar lycka till på de sörmländska vägarna.

Annons