Kalle Gustafsson inför BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2023

Annons:

Den unge Stockholmaren Kalle Gustafsson kommer till Värmland och BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia efter en fin start på SM-säsongen med sin nya Ford Fiesta Rally2.

Haninge MK-föraren Kalle Gustafsson har hittills i år kört hem två totalsegrar (Götenerundan och Gästabudstrofén) samt en tredjeplats (Silverratten). Där till två stabila femteplatser i SM-deltävlingarna South Swedish Rally och Skilling 500.

Nu ska han tillsammans med sin co-driver Magnus Nilsson utmana toppåkarna i Europa i den svenska EM-deltävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia som startar redan på fredag och består av 16 specialsträckor innan det är målgång på lördag. (Tidsschema och resultatlänkar samt tv-tider hittar du här)

Vi passade på att ta pulsen på Kalle som haft några hektiska dagar inför rallyt, men nu hade tid att svara på lite frågor.

Namn Kalle Gustafsson
Ålder 22
Klubb Haninge MK
Bil Ford Fiesta Rally2
Ort Huddinge
Co-driver Magnus Nilsson
Sponsorer Anders Söderberg Transport AB, JN Plåt och Smide AB, Högstabanan – Haninge MK Bil, Svensk Bilsport, Deco El & Telefon AB, Kjell Skålberg, #LGBilMotorAB, #Bilskadespecialisten, #AntesBil, #KBOKommunikationsbolaget, #MidlandOil

Annons:

När tog ni beslutet om att köra Royal rally of Scandinavia?
– Beslutet togs redan samma dag som anmälan kom ut, vi har jobbat sedan dessa med att få ihop budget och det lyckades vi med!

Har ni gjort några speciella förberedelser inför rallyt?
– Bilen har fått sig en ordentlig genomgång men det är inget ovanligt, det görs efter varje tävling med en sån här bil.

Kalle Gustafssons Ford Fiesta Rally2

Har ni gjort några uppdateringar/ genomgångar av bilen?
– Det sitter lite bredare stänkskydd bak för att spara på bilen, annars är den i samma specifikation som senast.

Vad ser du mest fram emot med tävlingen?
– Det ska bli riktigt roligt att få köra en så stor tävling på hemmaplan, vi ser fram emot hela tävlingen och ska verkligen njuta av möjligheten att få vara med.

Vilken är målsättningen?
– Målsättningen är att ha riktigt roligt, sätta några konkurrenskraftiga tider och inte komma sist i klassen.

Colins crest på sommaren, hur kommer ni ta er an det?
– Vi kommer att köra smart, man vinner inga tävlingar i luften. Det finns nog andra som tycker det är roligare att showa än vad jag gör.

Vem ska bli roligast att jämföra tiderna med?
– Det ska bli intressant att jämföra sig mot den absoluta europatoppen och se lite hur vi hänger med, om det går så otroligt mycket fortare än vad det gör i SM. Vi är förberedda på att det kommer gå riktigt hårt och fort i skogen.

Vi tackar Kalle för svaren och önskar en riktigt härlig rallyhelg i Värmlandsskogen.

 

Annonser: