Reportage: Fönstersprinten 30 augusti 2014

Annons:

MK Rimo stod som värd för den andra deltävlingen i Öppna östra sprintcupen med sin tävling Fönstersprinten. Snabbast av alla blev Örsundsbros Mikael Waxell som tog andra raka segern.

Ett 60-tal ekipage kom till start för att göra upp om poäng i årets andra deltävling i Öppna östra sprintcupen. Arrangören MK Rimo hade till i år hade hittat upp en nygammal väg till sin tävling Fönstersprinten, nygammal i den bemärkelse att den nog kördes senast på 1900-talet.

Sträckan som var hård, fin och med en hel del luriga svängar. Tyvärr fick tävlingen avbrytas för tidigt, nästan att två åk kunde genomföras, på grund av en avåkning i det andra åket där föraren slog i ryggen så pass illa att räddningspersonal fick hjälpa föraren ur bilen för säkerhetsskull. En insats som tog lite extra tid och avlysningstiden rann ut för det tredje åket. Vi hoppas att han snart är tillbaka bakom ratten igen.

Här följer ett litet reportage från tävlingen, fler bilder hittar du på Motorsport4sales Facebook-gruppOch här hittar du resultatlistan.

Fönstersprinten 2014
Vi börjar med vinnarbilen i Ungdomsrally, Emelie och Håkan Mattsson från Sandvikens MK, som fick stopp på Golfen innan diket. I det andra åket kapade de sin tid rejält och vann med 6,2 sekunder före…

Annons:

140830_rimbo_2
… Erik och Tomas Svärd tävlandes för Östhammars MK.

140830_rimbo_3
Det var tolv bilar till start i App K och snabbast blev Karl-Johan Lövgren och Anton Ericsson från Films MK.

140830_rimbo_4
Värre gick det för Stefan Pettersson och Sören Westerman från Rasbo MK. Stefan brukar inte vara blyg med sin Cortina som fått vara med och ett och annat, här blev det annat. Cortinan studsade i och över diket och landade uppe på hygget. Där den senare fick parkeras lite längre bort.

140830_rimbo_5
The winner, Mikael Waxell och Mikael Estrin från Örsundsbro MK som blev 0,5 sekunder snabbare än klubbkompisarna Håkan Eriksson och Fredrik Estrin.

140830_rimbo_6
Hemmavägar kan ofta vara senvägar, Anders och Mattias Lundin från hemmaklubben MK Rimo blev överraskade av kurvans radie och Subarun landade tungt i diket. De fick ge upp redan på det första åket.

140830_rimbo_7
Det går att vinna A2wd med en liten Opel Corsa A 1600 om man är av det rätta virket. Almungeföraren Patrik Åhman tog med sig rallyföraren och rallykartisen Carolina Jurå i högerstolen och det var ett vinnardrag. Seger med en tiondel före Magnus Wallén och Maria Rothenborg från Vallentuna.

140830_rimbo_8
Nej nej nej … Lasse Kjellén tävlandes för Kolsva MS hade alldeles för hög fart och landade också han i diket. I högerstolen två meter upp satt Bengt Gelotte.

140830_rimbo_9
Michael Johansson och Örjan Karlsson från Almunge MK testade högerkurvan i det första åket, lärde sig hur fort man inte kunde köra, trimmade in detaljerna i det andra åket och tog där hem segern i B-2wd.

140830_rimbo_10
Robert Rehdin från Skepptuna MK har kämpat hårt i många år, och här i Fönstersprinten fick han och Rolf Johansson kliva högst upp på pallen när de tog hem segern i C-2wd.

140830_rimbo_11
Garagejobb pågår nog för Mattias och Daniel Zettervall från Taxinge MK efter de nästan tippat över på taket när de tacklade diket redan i det första åket.

140830_rimbo_12
Fredrik och Madelene Spångberg från Mälaröarnas MK tog hem segern i VOC Mekonomen rally/Grupp N 1600cc med över tre sekunder.

140830_rimbo_14

Avslutningsbilden från Rimbo blir på Anders Jonsson och Greger Wallin från hemmaklubben MK Rimo som var snabbaste ekipage i GruppE med sin Saab 99.

Det var allt från Fönstersprinten i det här lilla reportage, fler bilder på nästan alla bilar hittar du det här fotoalbumet på vår Facebook-grupp.

Nästa deltävling, den tredje, körs nu på lördag den 13 september ute i Markim, Vallentuna. Ramirentsprinten som har första start klockan 11.00. Läs mer på Vallentuna MKs hemsida.

Annonser: