Alexander Fogdeby inför Slottssprinten Rally Light 2020

Annons

Alexander Fogdeby kommer till Katrineholm och Slottssprinten Rally Light för att ladda om inför fortsättningen av rallysäsongen. Efter en tung SM-premiär har han tagit hjälp av en SM-vinnare.

På lördag körs Slottssprinten Rally Light, en publikfri rallytävling som förhoppningsvis är den första av flera tävlingar resten av året. Många spännande ekipage och däribland unge Alexander Fogdeby.

Vi har frågat Alexander vad han gjort under uppehållet och planerna för resten av säsongen.

Namn Alexander Fogdeby
Klubb Storfors MK
Ort Nora
Co-driver Dennis Norén
Bil Ford fiesta r2, otrimmad 2wd
Sponsorer Ec svenska, Brogrund, Trafikbutiken, Forcit, Hallafors, Mattias Adielsson juniorteam.

Annons

När körde du senaste tävlingen, och hur gick det?
– Sista tävlingen vi åkte var SM i Vännäs, fick känna lite mer på vinter och tempot. Men ett lärorikt misstag på fredagskvällen som tyvärr resulterade i omstart på lördagen, men tyvärr brast en drivknut under lördagens etapp.

Har du uppdaterat något på bilen sedan dess och har du hunnit testa något?
– Inga direkta ”uppdateringar”, dock har det testats och jag har fått mycket viktig hjälp av bland annat Jakob Jansson som har vunnit SM-guld i en likadan bil.

Alexander Fogdebys Ford Fiesta

Vad ser du fram emot under Slottssprinten och vad vill du har för svar?
– Ser fram emot egentligen allting med Slottssprinten, både körning, träffa allt härligt rallyfolk igen och få bjuda publiken (framför datorer och telefoner, reds, anmärkning) på lite tempo och kanske en sladd.

Hur ser resten av säsongen ut, vad har du för planer?
– Säsongen kommer fortsätta enligt tidigare plan och åka på i vårat tempo och bygga mer och mer och satsa högre hela tiden.

Vi tackar Alexander för intervjun och önskar lycka till.

Annons