”Rådis”, Niklas, Pelle och Mattias blev SM-vinnare i Umeå

Det blev en häftig och spännande rallylördag i Umeå och på SVT Play när vinterversionen av Sprint-SM avgjordes. Och det blev blandat med ungt och unga i sinnet bland guldmedaljörerna.

 

I Trimmat 4wd var det ingen som kunde rå på Petter Solberg som var snabbast av alla. På andraplats i tävlingen men först av de som körde om medaljer kom comebackande Thomas ”Rådis” Rådström som inför hemmapubliken inte gjorde någon besviken i ”WRC-Cittran”. Silvermedaljen togs av Mats Jonsson, som liksom sin codriver Johnny Johansson gjort en ögonoperation under vintern och visade upp riktig bra attack på sprintsträckan i den gamla WRC-Escorten. Brons till Mats Thorszelius som var två tiondelar efter Forden.

Otrimmat 4wd blev lite tunt i startfältet men Mattias Rönnkvist från hemmaklubben bjöd på spänning efter att utmanat Niklas Hägg i kvalet. Men i finalen var det koncentrerat inne i EVO-nian från SMK Hälsinge och som tog hem guldet med marginal. Bronset gick till Piteå och Kenneth Andersson.

I Trimmat 2wd blev det generationsskifte med en succé-comeback av Strängnäs AMS-föraren Pelle Wilén visade klass och attack hela dagen som avslutades med ett SM-guld före hemmaförarna Jörgen Jonasson och Stefan Jonsson.

I klassen för Otrimmat 2wd blev det en tvåbils-fight om guldet där Mattias Adielsson började med en stor buckla på bilen och avslutade med en finare buckla för prissamlingen efter att varit 6,2 sekunder före Emil Bergkvist. Skoda på tredjeplatsen genom Martin Jansson.

Alla tider och resultat hittar du här hos Resultatservice.

SVT Play kommer sändningarna från SM-sprinten att ligga uppe ett år framåt.

 

SM-veckan i Umeå 140118_sprint_6 140118_sprint_7 140118_sprint_8 140118_sprint_9 140118_sprint_10

Rally-SM Sprint vinter i Umeå den 18 januari

Rally-SM Sprint vinter i Umeå den 18 januari

SM-veckan 2014