Volkswagen Motorsport och Marklund Motorsport i treårigt samarbete

Annons

Den 3 maj startar FIA World Rallycross Championship i Portugal och det blir också starten för ett treårigt samarbete mellan Volkswagen Motorsport och Marklund Motorsport.

 

Volkswagen Motorsport dominerar Rally-VM, och nu har det framgångsrika stallet startat ett samarbete över 3 år med det svenska rallycross-teamet Marklund Motorsport för att köra Volkswagen Polo RX Supercar. Till premiären har de värvat den finske GRC-mästaren Toomas “Topi” Heikkinen som kommer att bilda team med svenske Anton Marklund.

Rallycrossen med sin ständigt ökande uppmärksamhet i både Europa och utomlands är en av de snabbaste växande motorsporterna, säger Volkswagen Motorsports direktör Jost Capito.

Annons

Marklund Motorsport är ett av de mest ambitiösa privatteamen och har på egen hand utvecklat Polon för årets Rallycross-VM och Jan Marklunds professionella arbete la grunden till vårt samarbete, där Volkswagen Motorsport tar med erfarenhet och expertis från rallysporten. Med Toomas Heikkinen och Anton Marklund har teamet ett av de starkaste förarparen i mästerskapet och vi är redan entusiastiska över att se dem bakom ratten i Polo RX Supercar, avslutar Jost.

Marklund Motorsport

 

Marklund Motorsports teamchef, Jan Marklund, berättar om samarbetet.
Volkswagens framgångar kan ingen missa, det finns inget bättre tillverkare för oss att bli partner med än den nuvarande WRC-mästaren. Volkswagen vill ha sätta avtryck direkt i Rallycross-världen och jag är glad att vi på Marklund Motorsport blev utvalda som partner till dem i FIA World Rallycross Championship. Vi fortsätter det hårda arbetet vi har lagt börjat med inför säsongen och med stöd av Volkswagen vi ser mycket fram emot att leverera resultat direkt i premiären.

 

Annons