Richard laddar upp inför helgens Rallycrossdebut i Portugal!

Annons

Efter ett lyckat första rallycrosstest i Strängnäs tidigare i veckan kommer Richard Göransson att göra sin rallycrossdebut redan i helgen. Debuten blir i samband med VM-premiären på Montalegrebanan i norra Portugal.

– Det var rent ut sagt ett skitkul test i veckan och tack vare Olsbergs MSE blev det nu möjligt att köra VM-premiären i Portugal, säger Richard. Jag är laddad efter testet och med spänning ser jag nu fram emot att göra min tävlingsdebut i rallycross.

Richard kommer att köra i RX Lites, den näst högsta klassen i VM, för Olsbergs MSE/Team Tidö. Efter tvådagarstestet i Strängnäs förklarar Richard att den största utmaningen nu ligger i att förstå och lära sig tävlingsmomentet.

– Bilen är så klart i sig något nytt att köra men den stora utmaningen ligger i att lära sig och förstå tävlingsmomentet. Rallycross är en helt ny sport för mig och det är många nya saker att lära. Det kommer att vara fullt med adrenalin och det gäller att snabbt förstå hur man hanterar de korta heaten, alternativspår, och rätt strategi för att gå vidare i heaten och till final. Planen är att utvärdera rallycross i år och lära mig så mycket som möjligt om sporten och det här blir en bra start på den planen, avslutar Richard.

Annons

Richard laddar upp inför helgens Rallycrossdebut i Portugal!

BILFAKTA – RX Lites
Motor: 2.4l rak 4cyl
Effekt: 310 hk
Drivning: 4-hjulsdrift
Prestanda: 0-100km/h på 3,7 sek
Vikt: 1100kg

 

Tävlingsschema – Rallycross RX Portugal

Lördag 3 Maj
12.00 Träning
14.30 Heat 1 och 2

Söndag 4 Maj
09.00 Warm-up
10.30 Heat 3 och 4
14.00 Semifinal
15.30 Final

Info och resultat hittar du på www.rallycrossrx.com

Annons