Autoexperten Rallycup och Grupp E Cupen gästar lördagens Violenrallyt

Nu på lördag ska Violenrallyt i Flen avgöras över fem specialsträckor. Rally som startar klockan 11.00 ingår i Autoexperten Rallycup samt Grupp E Cupen och har 90-talet bilar på startlinjen.

 

AutoExperten Rallycup går nu in på sin tredje deltävling på lika många helger och vi får se om det blir några ekipage som rycker i tabellerna inför Taxinge MKs deltävling den 7 juni. Men först Violenrallyt med Flens MS som arrangör. Den onotade tävlingen avgörs över fem fina sträckor som körs upp och ner och kringelikrok genom det vackra sörmländska landskapet. Start och mål är förlagt till Hammarvallens IP i Flen där första tävlingsbil beger sig iväg klockan 11.00.

24 stycken GruppE-bilar är anmälda med då tävlingen ingår i GruppE-cupen. Golfar är populärt i klassen, men i övrigt är det en stor variation från Volvo S80 till VW 1300. Klassen är ett riktigt getingbo och det kommer att bli kamp om sekunder och tiondelar, med säkerligen en hel del skärmar och kofångare som kommer att ryka innan bilarna når målet.

Favorit till totalsegern får vi tillskriva premiärvinnaren Michael Holmgren från Gnesta MK med sin Mitsubishi, medans det finns flera snabba 2wd-ekipage som inte kommer vara långt efter. Janne Pettersson och Tommy Wikström med sina Golfar mot Patrik Larsson och Magnus Johansson i sina Volvo 240 för att nämna några.

Nio ekipage i Appendix-K där Lars ”Ludde” Davidsson från Enköpings MK kommer till start i en Renault Alpine. Ungdomsrally med tre startande, Emelie Mattsson och Isa Kolmbäck utmanas av Göran Boström.

I klassen Gr.N-1400/VOC/Gr F RWD är fördelningen 6 startande A/B och 9 stycken C-förare. Andreas Pettersson får tillskrivas favoritskapet bland A/B-förarna medans kampen mellan Jessica Larsson och Fredrik Undin går vidare bland C-förarna.

Johan Rudengrens nya racer

Klockan 11.00 är första start och karta och program kommer att säljas vid Hammarvallen, OKQ8 Flen och Statoil Flen. Se till att vara i tid ute i skogen så att ni får se och höra Johan Rudengrens nya WRC-Fabia. Johan kommer att köra som föråkare.