Reportage: Micke Mek-sprinten 3 maj 2014

Annons:

Då var äntligen 2014 års upplaga av Öppna östra sprintcupen i gång efter att Micke Mek-sprinten avgjorts i Abrahamsby-skogen. Det blev både nya och gamla namn i toppen av klasserna, efter en händelserik rallydag.

 

Över 80 bilar kom till start när Sigtuna RC arrangerade sin tävling Micke Mek-sprinten som var premiären i Öppna östra sprintcupen. Tre åk längs den drygt 3 kilometer långa sträckan skulle köras, det bästa åket fick de tävlande räkna.

Här nedan följer blandade bilder från depå och sladdar till prisutdelningen. Ännu fler bilder hittar du på Motorsport4sale facebook-grupp här.

Resultatlistan finns här i PDF-format.

Annons:

Nu kör vi …

 

140503_mickemek_0a
Peter Rådén med sin föråkar-Opel var lite nervös för att bilen inte skulle hålla, och tyvärr slog farhågorna in. Det blev ett åk med fyra cylindrar och ett till som lät att det var max tre kolvar som var med innan det var över.

140503_mickemek_0b
Kanske den minsta bilen den här dagen, men också en av de hårigaste. Stefan Segerljungs ylande Citroën C2 är en fröjd både för ögon och öron. Det blev en femte plats i B-2wd med Thomas Rathsman i högerstolen.

140503_mickemek_0c
Björn Compier och Mikael Lindgren tävlandes för Linköpings MS på plats i en Lancia med klassisk design. Inte samma fart som konkurrenterna i 4wd men duon kapade tiden med tio sekunder från första åket i alla fall.

140503_mickemek_0d
Glada GruppH-leenden för bröderna Andreas och Magnus Jonsson från Nyköping, som efter sladdat och underhållit publik och kompisar i VOC. Nu har de hittat sig en GruppH-Volvo och det var dags för skogs-debut efter att snurrat runt på Himpan i påsk.

140503_mickemek_0e
Dagens hund, av rasen Eurasier, gillade nog att vårvärmen var som försvunnen.

140503_mickemek_0f
Snön fortfarande låg kvar efter vintercomebacken några dagar tidigare. Burr … men …

140503_mickemek_0g
… den här synen värmde vilket rallyhjärta som helst. Karavanen av rallybilar ringlade lång på transporten till sträckan.

140503_mickemek_1a
Yihaa … Tommy Ohlsson och Mattias Carlström från Sigtuna Rally Clubb blev trea i Grupp F RWD efter ett kanonåk i sista rundan. Den här kurvtagningen är dock från det första åket.

140503_mickemek_1b
Dick och Jessica Larsson från Rasbo MK ledde klassen inför sista åket. Men visa av erfarenhet visste de att det oftast avgörs i det sista åket, och satte allt på ett kort.

Reportage: 140503 Micke Mek-sprinten
Kortet visade sig inte bli Svarte Petter, men väl ”glapp i kofångarfästet” efter att i full fart först tacklat en telefonstolpe och sen en mötesskylt tio, allt utan ett släpp. Det blev ingen förbättring av ledartiden för duon och i stället passerades de i resultatlistan av …

140503_mickemek_1c
…  regerande mästarbilen med Fredrik och Madde Spångberg från Mälaröarnas MK. Fredrik, som kört mycket banracing, hittade bättre apex genom svängarna och med raka linjer blev det också seger i klassen.

140503_mickemek_2a
Här vinnarbilen i Grupp E, Krister och Kenneth Zotterman från Almunge MK i en Opel kadett.

140503_mickemek_2b
Sex tiondelar efter kom Kjelle Ekström från Sigtuna Rally Club som hade med sig en glad Clio-ägare i form av Fredrik Holm i högerstolen.

140503_mickemek_2c
Mer Opel och mer Sigtuna på tredjeplatsen, här är Ove Kindberg och Jenny Noren.

Reportage: 140503 Micke Mek-sprinten
Alexander Janssons Porsche 924 fick motortrubbel dagarna före sprinten, och fick låna den här fina Volvon i stället. Det blev en tredje plats i App K med Erik Eriksson i högerstolen.

 

140503_mickemek_3a
Clean look på Mats Svenson och Gunnar Envang från SMK Märsta som blir tvåa med sin Ascona 400 efter …

140503_mickemek_3b
… Karl-Johan Lövgren och Mårten Lövgren från Films MK som med sin Opel Kadett GTE tog ledningen i tabellen direkt. Och tar man en koll i totallistan ser man att den fina Opeln var åttonde snabbaste 2wd-bilen. Mycket imponerande!

140503_mickemek_4a
Herrar på täppan, Torbjörn Edling och Pär Dawson, som var publik den här dagen.

140503_mickemek_4b
Kungen av Gotland blev inte President i Abrahamsby. Björn Adolfsson från KAK Motorsport med codriver Markus Andersson fick se sig slagen med 1,1 sekund av …

140503_mickemek_4c
…. Mikael Waxell och Mikael Estrin från Örsundsbro MK  som var snabbare än Skodan i varje åk.

140503_mickemek_4d
En fin tredjeplats av Mikael Åhman och Patrik Karlsson från Films MK som fick lite revansch för att brutit redan på fredagen på Gotland. Åhman var faktiskt i ledning inför det sista åket, och deras tid från andra åket var bara tre ynka tiondelar från WRC-Skodan när dagen summerades. Snacka om pepp!

140503_mickemek_5a
Över till 2wd och Mattias Hallberg i högerstolen undrade nog vad han gått med på … redan i första svängarna hamnade den gula Volvon vid sidan av vägen. Men Niclas Jägerhult från Vallentuna MK kalibrerade nog bara ratten, för resten av dagen var det …

140503_mickemek_5b
… klass på körningen och de blev nia i 2wd och snabbaste Rwd i klassen. Dekalen på bakluckan är på riktigt, lås in era brevlådor!

140503_mickemek_5c
Jens Branteström och Per Christensen från Rasbo MK har bytt från Opel till Nissan och det blev succé direkt, en andra plats i A-2wd slagna med en sekund av …

140503_mickemek_5d
… omutlige Magnus Wallén från Vallentuna MK som med Maria Rothenborg som codriver blev snabbaste 2wd och fyra totalt.

140503_mickemek_5e
Nä, Corsorna räckte inte till den här dagen trots att de tog i så här mycket. Roine och Johnny Björk från Rasbo MK blev femma efter de två åken.

140503_mickemek_5f
Hemmaföraren Krister Nordlund bytte klass inför tävlingen, från föråkare till A2wd, och bjöd på grussprut och stoppsladdar, med Christian Mårtensson i högerstolen blev det till slut en 18 plats.

140503_mickemek_5g
Det känns som om det var igår han körde en liten Suzuki i Ungdomsrallyt, men nu är den unge Rasboföraren Gustav Thorsell med och slåss i toppen i A2wd. Med Mikael Nilsson i högerstolen blev det en tredjeplats efter att kört på samma tid som Tommy Högström, men Rimoföraren hade sämre tid i det förstaåket.

140503_mickemek_5h
I höstas körde han Volvo 940, till Sigtuna var han anmäld i Suzuki Ignisen men kom till start i en Golf. Det stod Leo Betcke på sidorutan, men det var Magnus Henriksson som körde Golfen. Med Lars-erik Ekdahl som codriver blev det en sjätteplats.

140503_mickemek_6a
Tobias Hillboms Saab gick lite tungt i det andra åket, men i det sista gick den som raket. Ända fram till målgången då en växel hoppade ur på det snabba partiet och den fina Saaben blev luftburen.  Tobias och codriver Daniel Bodin gjorde en hiskelig krasch. Så illa att ambulans och räddningspersonal fick rycka ut för vidare transport till sjukhuset. På Films MKs facebook-sida skriver klubben att grabbarna var hemma dagen efter och mådde efter omständigheterna bra. Vi alla hoppas att de kryar på sig snabbt och kommer tillbaka i rallyskogen.

140503_mickemek_6b
Överlägset snabbast i B2wd före två Volvobilar var Erik och Bengt Gelotte från Rasbo MK i deras Golf .

140503_mickemek_6C
Nicklas Karlsson och P-o Lundeborg från MK Rimo blev trea, slagna med åtta tiondelar av …

140503_mickemek_6d
… Andreas och Magnus Jonsson från SMK Nyköping som körde stabilt med nya Volvon. Andreas var lite orolig före start att värmen skulle gå upp för mycket i spisen, men vi får hoppas att det var lagom hett under huven.

140503_mickemek_7a
Över till C-2wd och här Kaj Larsen och Owe Ekberg från SMK Märsta som gjorde debut med sin nyinköpta Volvo. Men de fick bara 1,5 åk innan …

140503_mickemek_7b
… de hittade ett dikefullt med en massa stenar. En verklig trist debut för grabbarna som nu har många timmar framför sig i garaget. Tiden i det första åket visade att de kanske hade en pallplats inom räckhåll, hoppas att det inspirerar inför det kommande mekandet.

140503_mickemek_7c
Peter Reiman och Martin Grehn från Rasbo MK tog hem segern i C-2wd med bred marginal i sin snygga Corolla GT.

140503_mickemek_7d
Tredjeplatsen gick till Tommy och Jonny Nordin från Östhammars MK i sin Clio.

140503_mickemek_7e
Stockholms grönaste Opel blev tvåa, Christer Carlström och Stefan Larsson från Mälaröarnas MK var två tiondelar snabbare än Clion.

140503_mickemek_7f
Peter Vägermark från Enköpings MK, en C-förare i en häftig Golf. Tyvärr råkade även Peter och Marcus Gräno ut för en piruett med dikeslandning den här dagen. Dock kunde duon köra i mål trots den snurriga avåkningen, och förhoppningsvis är det mest plåtjobb som väntar.

140503_mickemek_7g
Hans och Joakim Pettersen från SMK Märsta debuterade med sin ex-småländska BMW och det var ett lyft från den lilla 205-Peggan som Hans kört de senaste åren. En stabil körning med fint ljud gav en fjärde plats i C-2wd.

140503_mickemek_8a
Vi avslutar med lite bilder från prisutdelningen, här är det topptrion i Grupp F RWD med trean till vänster i bild, de nästbästa i mitten och vinnarna till höger.

140503_mickemek_8b
Dagen snabbaste, en stolt Micke Waxell får ta emot applåder tillsammans med sin codriver Mikael Estrin.

140503_mickemek_8c
Tvåan i B2wd, Andreas Jonsson, kollar in vinnarpokalerna som bärs av Erik Gelotte.

140503_mickemek_8d

Sista bilden från Sigtuna blir på de snabbaste i A2wd, när unge Gustav Thorsell skakar hand med vinnar-codrivern Maria Rothenborg.

Det var allt från Micke Mek-sprinten i Sigtuna, en dag som innehöll det mesta. Stort tack till arrangörer och tävlande!

Flera spännande resultat och placeringar gör att vi väntar redan nu på nästa deltävling i Öppna östra sprintcupen som blir Rasbo MKs tävling den 24 augusti.

Annonser: