Hyundai utmanar mobilspels-entusiaster att tävla för Rädda Barnen

Nyligen lanserade Hyundai en tävling i EA:s (Electronic Arts) populära mobilspel ”Real Racing 3”. Deltagare stöttar välgörenhetsorganisationen Rädda Barnen samtidigt som de tävlar om en VIP-resa till den sjätte omgången i World Rally Championship (WRC) som går av stapeln i Italien i början av juni.

 

Deltagarna har en direkt påverkan på Hyundais donation till Rädda Barnens välgörenhetsprojekt Kamelbiblioteken i Afrika. Ju fler varv som deltagarna sammanlagt kör på den virtuella banan, desto högre blir Hyundais donation till projektet. Tävlingen går dessutom ut på att få den snabbaste varvtiden.

De som är med och tävlar kan också hashtagga #Game4Good för att dela sina bästa varvtider samt ge och ta del av olika tips på hur man bäst tar sig igenom banan. I spelet heter tävlingen ”Hyundai Veloster Time Trial” och är en del av den senaste uppdateringen för spelet som finns tillgängligt till iPhone, iPad, iPod Touch och Android-enheter. Förutom att deltagarna tillsammans hjälps åt att skänka pengar till Rädda Barnen, låser de upp bonusmaterial till bilen (t.ex. nya fälgar) genom att köra banan flera gånger.

Rädda Barnens projekt Kamelbiblioteken hjälper mer än 54 000 utsatta barn i Somalia och Etiopien, främst genom tillgång av böcker för att öka läskunnigheten.

Fram till och med den 12 maj finns möjligheten att sätta den snabbaste varvtiden med Hyundais Veloster Turbo i ”Real Racing 3”. Banan som de tävlande kör på är Circuit de Barcelona i Spanien. Personen med den snabbaste varvtiden vinner en fyra dagar lång VIP-resa för två personer till den sjätte omgången i WRC i Italien, i början av juni.

Rädda Barnen grundades 1919 och är världens ledande organisation för barnrelaterade frågor. Organisationen är verksam i 120 länder och leder en rad globala initiativ där barns rättigheter står i fokus. Under 2012 kunde Rädda Barnen hjälpa över 125 miljoner barn runt hela världen.

För mer information, gå in på www.hyundai-social.com och läs mer.