Patrik Flodin inledde starkt men tvingades bryta finalen

Patrik gjorde en minst sagt imponerande rallycross-debut på Knutstorp. Inför finalen, kammade han hem allt som gick att vinna. Han vann alla tre kvalomgångar och tog även hem segern i sin semifinal.

I och med den insatsen hade han pole position i finalen i sitt livs första rallycrosstävling! Tyvärr ville det sig inte riktigt hela vägen för hans del. Kevin Hansen var snabbast iväg i finalen, tätt följd och uppvaktad av Patrik.

– Det var när jag försökte smita förbi Kevin som vi olyckligt slog i hop, förklarar Patrik och fortsätter, styrningen fick sig en smäll, men jag trodde inte det var så farligt”.

Dessvärre var det mer skadat än han trodde och när han skulle välja alternativspåret, for han istället in i en däcktrave och sedan var det bara att kasta in handduken.

Patrik Flodin inledde starkt men tvingades bryta finalen

Därmed slutade han på en sjätteplats i sin SM-premiär:
– Rallycross är ju en sport med väldigt små marginaler. Men i det stora hela är jag jättenöjd med starten på säsongen. Det har varit ett ritkigt adrenalinpåsslag och verkligen otroligt kul. Så trots det lite snöpliga slutet är jag nöjd, avslutar Patrik.

Nästa tävling är SM i Arvika som körs som kvällstävling den 29 maj

Följ Patrik på www.patrikflodin.com, med rapporter heat för heat, hela helgen.