Kristoffer ”Stoffe” Nilsson vinnare i premiären av Svenska RallyCupen

Annons

Svenska RallyCupen inledde 2014 års säsong i samband med stortävlingen South Swedish Rally. Det blev Kristoffer ”Stoffe” Nilsson som tog hem totalsegern minuten före Joachim Grahn. Bilden från Simrishamnsmixen tidigare i våras.

 

Kristoffer ”Stoffe” Nilsson och 2012 års mästare, Joachim Grahn tog kommandot från start i tävlingen, en dag som inleddes i strålande sol och damm men som övergick till åska och regn. ”Stoffe” och co-driver Jesper Johansson höll undan dagen igenom och trots en avbruten växelspak segrade de med minuten tillgodo mot Grahn och trean Anders Jonasson.

Mattis snabbaste 2wd

Annons

Gullabo RCs Mattis Olsson, en av de absolut snabbaste 2wd-åkarna i södra landet, kunde först mot slutet av tävlingen säkra segern. Ihop med codrivern Marcus Sundh körde Toyotaföraren in till seger tätt följda av Magnus Johansson och Morgan Eriksson. Ett par som radat upp klassvinster i B-2wd är Wäxjöduon  Emrik Smedberg och co-drivern Esmeralda Gyllenswärd, och de gjorde inga besvikna (ja, förutom konkurrenterna då kanske) med sin Honda Civic och hade ledningen dagen lång. De blev till slut åtta totalt och femte snabbaste 2wd. 18,2 sekunder efter Hondan kom Opeln med Viktor Karlsson och Joacim Wigertson som knep andraplatsen i B2wd efter en hård kamp. Opel i topp i C-2wd genom Haninge MKs Fredrik Andersen var snabbast för dagen i C2wd där Krister Bengtsson tog andraplatsen.

Det blev värmländsk seger i grupp F / VOC där Säffleföraren Patrik Adolfsson med co-driver Jesper Samuelsson till slut var snabbast.
– Vi gick ut lite försiktigt på dom två första sträckorna för att komma in i körningen, jag själv har drömt om att köra SSR sedan jag börja köra rally, det var ett riktigt plus att få vinna första gången också, säger en nöjd Patrik och fortsätter, roliga och mycket krävande vägar som vi gillade!

Vimmerbyföraren Victor Karlsson var snabbast till en början men fick nöja sig med andraplatsen och följdes av två jämna B-förare, Henrik Johansson och Anton Janson som fick särskiljas, samma sluttid efter 40 minuters körning.

Bland C-förarna var Simon Karlsson snabbast som därmed tog den andra klassvinsten för Gullabo RC under dagen. Gestrikeföraren Ted Öqvist tog andraplatsen skuggad av Jesper Simonsson. I klassen grupp F Fwd tog Jan Wigertson segern.

Erik Bergman var vassast i grupp E, Smålänningen tog segern före Skånske Thobias Svensson. Bland B-förarna åkte Frida Axelsson värst och i C-klassen segrade en udda Mercedes med Ola Schön bakom spakarna före Per Molin i Ford Focus.

Kanske världens snabbaste rallyfolka med Kjell Fransson

Kjell Fransson var vassast av alla i Appendix K, han korsade mållinjen före Porscheåkaren Claes Molin och med Jonas Nelson som trea. I B/C-förarnas 4wd klass tog Skutskärs Peter Encrantz segern, Subaruåkaren var halvminuten före Skåningen Rickard Andersson i en Audi. Tobias Pettersson såg länge ut att ta segern i tuffa och hårda Ungdomsrally, men en avåkning på näst sista sträckan kostade minuter och segern tog Jonatan Johannesson före Oscar Ljung.

Nästa deltävling i Svenska RallyCupen är Gästabudstrofen i Nyköping den 5 juli.

Kalendern för 2014 ser ut som följer

» 31/05-14: South Swedish Rally. SSR-klubbarna, Tingsryd.
» 05/07-14: Gästabudstrofén. SMK Nyköping, Nyköping.
» 26/07-14: Kullingstrofén. Kullings MS, Herrljunga.
» 30/08-14: Västrallyt. SMK Trollhättan, Trollhättan.
» 20/09-14: Rejmes Svängen Rönne MK, Askersund.
» 25/10-14: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK, Skänninge

Annons