Mattias Adielsson redo att mäta sig mot SM-eliten

Annons:

När sommarsäsongen av Rally-SM startar på fredag är Mattias Adielsson med på startlinjen. Efter att under våren ha kört två deltävlingar av det Franska mästerskapet är det nu dags för Adielsson att mäta sina krafter mot den svenska eliten.

– Vi har haft en spännande vår med riktiga äventyr i Frankrike. Det är något helt annat att tävla utomlands, tempot är helt annat än vad vi är vana vid i Sverige. Det tar mycket tid och kraft att åka tävling i Frankrike så det ska bli riktigt roligt att nu få köra på hemmaplan, säger Mattias Adielsson.

Kolsvarundan med start och mål i Köping är den andra deltävlingen i årets Rally-SM. Det var i Östersund och Östersund Winter Rally som Rally-SM började 2014, med den enda vintertävlingen i årets serie.

– Jag var inte med i Östersund så nu finns inte något utrymme för misstag om jag vill vara med och slåss om guldet. I år får man räkna bort en deltävling från slutresultatet så eftersom vi inte var med i Östersund måste vi räkna de återstående tävlingarna. Jag känner att farten nu är riktigt bra och hög så jag har stora förväntningar på ett bra resultat i Köping, avslutar Mattias Adielsson.
Fakta
Förare: Mattias Adielsson
Ålder: 22 år
Bor: Göteborg
Klubb: Göteborgs MF
Rallybil: Peugeot 208 R2
Meriter:
2013 SM-Guld otrimmat 2WD
2013 SM-Silver JSM
2014 SM-Guld Vintersprint

Annonser: