Senaste nytt om det svenska bygget av Mitsubishi R5

Tomas Weng och Mpart AB (Ralliart Sweden) presenterade sitt R5-bygget av Mitsubishi Space Star på en bilshow i England förra helgen. En grymt spännande satsning där testerna ska komma igång under oktober.

Under SM-deltävlingen i Kolsva i början på sommaren fick rallysverige en glimt av den spännande rallybilen från Värmland, Tomas Weng och Mpart hade med sig en Mitsubishi Space Star R5. Ett rallymonster som ska gå i WRC2-klassen mot Ford Fiesta, Citroen DS3 och Peugeot 208 T16 R5 . Även Skoda testar just nu för fullt sin Fabia R5 inför nästa års premiär.

Testerna av bilen ska komma igång under oktober och planen är att de ska börja tävlas med tidigt nästa år.

wrc.com berättar Tomas själv om bilen och projektet.
– Mycket arbete har lagts ner på design och utveckling av bil. Vi har hållit det så enkelt och effektivt som möjligt och har använt så mycket Mitsubishidelar vi har kunnat. Vi är övertygade om att det kommer att göra bilen enkel att underhålla och har gjort det möjligt för oss att erbjuda den till ett konkurrenskraftigt pris, berättar Weng och fortsätter. – Hittills kundförfrågningar har överträffat våra förväntningar och bekräftade försäljningen har redan nått tvåsiffrig.

 

Tekniska prestanda (på svengelska)

Motor: 4 cylinder, 16 valve transverse 1620cc , Garrett turbo with 32mm restrictor, Gems ECU
Prestanda:  280hp@7500rpm , 450Nm@7500rpm
Transmission: Sadev 5-speed sequential, Mechanical differential front and rear with AP coupling
Väghållning: MacPherson strut all round, Ohlins dampers, Docal sub-frames
Bromsar: AP 4-pot front and rear, ventilated discs. Asphalt 355mm. Gravel / snow 300mm
Däck: Asphalt: 18 x 8in. Gravel: 15 x 7in. Snow: 16 x 5in
Mått
Längd:  Length: 3740mm
Bredd: 1820mm
Höjd: 1490mm
Hjulbas: 2470mm
Vikt: 1230kg

Läs mer och se bilderna från Kolsva i början: ”Premiären närmar sig för svenska Mitsubishi R5