Jerker och WRC-bilen redo för guldjakt i Uppsala

Med ett gyllene läge att säkra guldet i Rally-SM redan innan finaltävlingen så spolierades allt av en avåkning på sista sträckan i förra deltävlingen. I helgen avgörs finalen i Rally-SM i Uppsala och då får Jerker Axelsson och Mattias Andersson en ny chans att få det efterlängtade guldet.

Redan innan start i förra deltävlingen i Linköping ändrades planerna då motorn krånglade i den ordinarie bilen, men med ett snabbt bilbyte kom ändå Jerker Axelsson till start i tävlingen i en motorsvagare bil. Men med bara 3 km kvar av sista sträckan så körde Jerker av vägen när han låg på en andra plats, en placering som hade räckt för att säkra guldet redan innan finaltävlingen.

– Det var den största besvikelsen i min karriär, vi kunde ju till och med ha blivit trea och säkrat guldet och ändå så åker vi av vägen, berättar Jerker.

I Linköping vann Mats Jonsson så inför Rally Uppsala så är det en helt öppen historia i kampen om guldet, fall Mats vinner så måste Jerker vara minst trea för att vinna guldet.

– Med det läget så kan man inte va säker på nått så det är vinst som gäller, speciellt nu när bland annat Fredrik Åhlin kommer och kör tävlingen så det blir ännu hårdare om placeringarna, berättar Jerker.

Rally Uppsala startar med två sträckor under fredagskvällen innan det är service på Vaksala Torg i centrala Uppsala. Under lördagen körs de återstående sju sträckor på krokiga och krävande Upplandsvägar innan första bilen kör över målrampen vid 17-tiden på eftermiddagen.

Jerker Axelsson

I Uppsala siktar Jerker att starta med den Subaru Impreza WRC som han körde första tre tävlingarna i Rally-SM, samma bil som han ledde förra årets Rally Uppsala med.

– Motorn varit i England på renovering och kom tillbaka i början av veckan till Trollhättan. Det har varit en pärs att inte veta fall man hinner få motorn och få färdigt bilen innan Uppsala, men just nu ser det ljust ut, avslutar Jerker.