Sverigepremiär för nya Lexus NX300h

Annons

Bara veckan efter att Lexus helt nya kompakta SUV-modell LX 300h fick Europapremiär på bilmässan i Paris lanseras den nu till helgen hos de svenska återförsäljarna. Med ett listpris från 361 700 kronor räknar Lexus med att den nya modellen kommer att kraftigt öka varumärkets försäljning i Sverige.

Lexus NX 300h är en helt ny typ av Lexus. Med sin moderna och emotionella design riktar den sig också till en delvis ny målgrupp för bilmärket, i form av lite yngre bilköpare med en mer aktiv och urban livsstil.

NX 300 h är utrustad med den senaste generationen av Lexus fullhybridsystem, med en effekt på 197 hästkrafter och en bränsleförbrukning vid blandad körning på låga 5,1 liter/100 km. Med ett CO2-utsläpp på 117 g/km är NX 300h seg­mentets enda miljöklassade bil med fyrhjulsdrift och automatlåda.

Sverigepremiär för nya Lexus NX300h

Annons

Fullhybriden NX 300h finns som framhjulsdriven eller med Lexus E-FOUR fyrhjulsdrift. Redan i basutförandet är bilen välutrustad, med bland annat högklassig ljudanläggning, regnsensor, tvåzons klimat­anläggning, multimediadisplay, Bluetooth och mycket mer. Modellen finns också i Comfort-, Executive- och F Sport-utförande, med ännu mer omfattande utrustningsnivåer.

Sverigepremiär för nya Lexus NX300h

Beroende på utförande är NX 300h utrustad med innovativ teknik som till exempel 360˚ monitor, induktiv laddning av mobiltelefon och pekplatta för styrning av multimediadisplay.

säkerhetssidan finns avancerade säkerhetssystem som aktivt krockskyddssystem, antisladd­system, aktiv fart­hållning i alla hastigheter, körfältsassistans, dödavinkelvarnare, automatiskt helljus och backvarnare för korsande trafik.

I och med att NX 300h är miljöklassad, har den också ett lågt förmånsvärde som tjänstebil: från 2 042 kronor per månad, vid 50 % marginalskatt.

Annons