Lettländaren Reinis Nitiss segrade i RallyX On Ice på travet

När den andra deltävlingen av ismästerskapet RallyX On Ice avgjordes i Karlstad var det Lettländaren Reinis Nitiss som drog längsta strået. Nitiss besegrade på sin väg fram till final landsmannen Janis Baumanis och unge fartfantomen Simon Olofsson. I finalen, som blev en ungdomlig uppgörelse mot Kevin Eriksson, drog Nitiss till sist längsta strået efter en tight finish.

–Jag gjorde ett par grova misstag i finalen, men när jag såg att även Kevin missade tändes mitt hopp igen, säger Nitiss efter finalsegern.

Finalmotståndaren Kevin Eriksson tog imponerande skalper på vägen fram till finalen. Dubble världsmästaren Marcus Grönholm gav dock Eriksson en ordentlig match. I mål skiljde det endast sju hundradelar till Erikssons fördel. En ordentlig skalp för unge Eriksson som var nöjd med insatsen efteråt.

–Allting fram till finalen är jag oerhört nöjd med. I finalen blev det dock ett misstag för mycket, säger Eriksson efter finalen.

Bakom finalkombatanterna bjöd tävlingen på underhållande action. För storfavoriten Sebastian Eriksson, som vann RallyX On Ice premiären i Höljes förra veckan, slutade dock tävlingen med rullning i semi-finalen. Eriksson som var kvalets dominant fram till semifinalen bjöd dock på stor underhållning för hemmapubliken.

Det var i övrigt överaskningarnas kväll i Karlstad. Simon Olofsson ryckte upp sig efter fiaskot i Höljes och var mycket nära att slå ut stjärnan Marcus Grönholm redan i den första omgången. För Olofssons del slutade dock tävlingen i en snövall.

Resultat RallyX On Ice

1.Reinis Nitiss, Lettland

2.Kevin Eriksson, Sverige

3.Marcus Grönholm, Finland

4.Sebastian Eriksson, Sverige