Richard Göransson redo för premiären av RallyX on Ice

På lördag körs den första deltävlingen av RallyX on Ice i Höljes. 14 förare finns med på startlinjen och Richard Göransson är en av dem. Alla kör med Rallycross Supercar Lites bilar på en bana som är täckt av ett tjockt islager och har stora snövallar.

– Att köra bil på vintern är fantastiskt roligt, säger Richard. Förra helgen tog vi SM-silver i Rally Sprint och nu väntar Rallycross på is. Startfältet är väldigt starkt och det ska bli spännande att se hur det är att tävla i Rallycross på vintern. Det här är ett fantastiskt initiativ och jag är säker på att det blir succé.

I starfältet finns namn som världsförarna Andreas Bakkerud (Fyra i Rallycross-VM 2014) och Joni Wiman (Mästare i Global Rallycross USA 2014) samt legenderna Per Eklund och Thomas Rådström. Även unga hungriga rallycrossförare som Kevin Ericsson (Mästare RX Lites 2014) och Sebastian Eriksson (Svensk Mästare Rallycross 2014) är med och fightas.

– Att tävla mot ett tufft motstånd är alltid det bästa. Nu väntar test på fredag och sen gäller det att vika ner huvudet och köra både snart och snabbt på lördag för att stå längst upp på prispallen på lördag kväll.

Efter tävlingarna i Höljes väntar tävlingar i Karlstad, Åre och troligtvis Örebro.

Startlista premiär RallyX on Ice, Höljes
Andreas Bakkerud
Janis Baumanis
Alexander Westlund
Simon Olofsson
Sandra Hultgren
Tobias Svärd
Joni Wiman
Richard Göransson
Kevin Eriksson
Sebastian Eriksson
Per Eklund
Tomas Holmen
Joakim Hvaal
Thomas Rådström