Fredrik Åhlin efter Rally Sörland

Annons:

När Fredrik Åhlin startade på första sträckan i det Norska Mästerskapet – Rally Sörland såg teamet verkligen fram emot att få många mil i bil.

Redan på fredagskvällen vid starten på första specialsträckan upptäcktes det att motorn misstände och det i sin tur slutande med en snurr när motorn inte svarade på gaspådrag och nosen gick ner i diket, och oturligt nog slogs oljekylaren sönder.

Teamet hade ingen oljekylare med i reserv och länge såg det ut som om Fredrik och Morten inte skulle kunna komma till omstart dagen efter. Teamet lyckades dock med det som såg omöjligt ut och oljekylaren kunde repareras efter att teamets mekaniker skruvat fram till morgontimmarna.

Det tar inte lång stund att byta oljekylare men nu gällde det även att lokalisera felet, varför motorn misstände, och det bytes ut en hel del delar för att minimera eventuella fel för morgondagens körning då det återstod hela 12 specialsträckor att köra.

Lördag morgon med trötta mekaniker, men med ett motiverat team trots att själva tävlingen var över för att vara med och slåss om ett slutresultat.
– Jag vill bara köra bil och är grymt tacksam över mekanikernas arbete, sa Fredrik innan omstarten.

Annons:

Regnet föll och vägarna kom att bli otroligt hala men för Fredrik och Morten blev det bara några kilometer på dagens första sträcka.
– Cirka 7 kilometer in på dagens första sträcka fick vi samma problem som under dag 1, under fullbelastning så stannade bara bilen och det var återigen game over, berättar Fredrik besviket.

Fredriks motto är ”Det kommer inte vara lätt men det kommer vara värt det” .
– Det mottot kändes sådär efter att bara kunnat köra 1 mil av de planerade 15 mil specialsträcka, säger Fredrik och teamet håller nu på att analysera data och förhoppningarna är att det inte kommer innebära ett köp av en ny motor. – Jag och teamet kommer göra allt för att kunna köra nästa planerade rally som är South Swedish rally i mitten av maj. Det kommer inte bli lätt men det kommer vara värt det, avslutar Fredrik.

Annonser: