Premiär för Nya Audi A4 och A4 Avant

Annons

Klassledande aerodynamik, ultrasnåla motorer och helt nya förarassistanssystem med autobroms som standardutrustning. Nya Audi A4 och A4 Avant, Audis bästsäljande modellfamilj, som nu lanseras i helt ny generation, är en fascinerande blandning mellan ny avancerad teknik och stilren design.

Under utvecklingen av Audi A4 och A4 Avant, två av Audis mest sålda bilmodeller, har det ställts höga krav på låga koldioxidutsläpp och lågt rullmotstånd. Resultatet är såväl låga förbrukningssiffror som klassens lägsta luftmotstånd. För Audi A4 2,0 TDI ultra med 150 hästkrafter är cw-värdet endast 0,23 och koldioxidutsläppet bara 95 gram per kilometer. I A4 Avant med 505 liters lastutrymme är motsvarande siffror 0,26 och 99 gram koldioxid per kilometer. Dessutom är den nya modellgenerationen full av säkerhetsfrämjande funktioner och i standardutrustningen ingår autobroms-systemet Audi pre sense city som automatiskt bromsar för fotgängare och andra fordon i hastigheter upp till 85 km/h.

Audi A4

I nya Audi A4 och A4 Avant kommer totalt fyra diesel- och tre bensinmotorer att finnas tillgängliga vid lanseringen, varav en är den nyutvecklade 2,0 TFSI-motorn med 190 hästkrafter som enbart förbrukar 0,48 liter per mil och släpper ut 109 gram koldioxid i A4 och 114 gram i A4 Avant. Senare kommer också en gasdriven drivlina i A4 Avant g-tron med 170 hästkrafter.

Annons

Audi A4

Den nya storsäljaren mäter 4,73 meter på längden, 1,84 meter på bredden och 1,43 meter på höjden, samtidigt som hjulbasen är 2,82 meter. En horisontell linje fram och bak förstärker bilens bredd samtidigt som frontens singelframe-grill har blivit lägre och bredare.

Audi A4

Karossens mått innebär att nya A4 och A4 Avant till det yttre bara är marginellt större än föregångaren, men till det inre är såväl kupéutrymme som lastutrymme rejält förbättrade. Benutrymmet för passagerarna i baksätet är exempelvis 23 millimeter längre och lastutrymmet är nu 15 liter större, jämfört med den nu utgående generationen som lanserades 2007. Samtidigt har användningen av aluminium och ultrahållfast stål ökat och därmed har totalvikten sänkts med upp till 120 kilo vilket gör den nya modellen till en av klassens lättaste bilar.

Audi A4

SNABBA FAKTA
– Upp till 120 kilo lättare och 15 liter större lastutrymme.
– Åtta fyra- och sexcylindriga motorer med effekt mellan 150 och 272 hk.
– 95 gram koldioxid per kilometer för Audi A4 2,0 TDI ultra med 150 hk.
– Audi pre sense city autobroms och xenon-strålkastare som standard.
– Lansering i slutet av året

Annons