Mästarna Emil och Joakim avslutade med ännu en EM-seger

Annons

Med en säkrad titel som europeiska juniormästare segrade Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg även i den avslutande tävlingen i FIA Junior ERC under den gångna helgen.

Emil och Joakim har under 2015 kört en Opel Adam R2 för Opel Motorsport i FIA ERC med stor framgång. Som uppladdning inför tävlingen deltog man i tyska VM-rallyt där man fick många mil som repetition inför Barum Czech rally Zlín som finaltävlingen heter.

Duons ambition var att visa att den nyvunna titeln inte var någon tillfällighet. Med nio sträcksegrar av 15 körda blev tävlingen en tydlig demonstration av den säkerhet och fart som präglat säsongen 2015 för de två stjärnorna. I en tävling där fyra övriga ekipage hade möjlighet att säkra andraplatsen stod det tidigt klart att tempot kommer vara på högsta nivå.

– Vi är otroligt nöjda med veckans tävling. Såväl förberedelserna som tävlingen har gått precis enligt vår plan och att få avsluta den här serien med en seger och högsta möjliga poäng känns jätteroligt, säger en uppenbart nöjd Emil Bergkvist som vid söndagens slut kan konstatera att segern togs hem med närapå 2 minuter och 45 sekunder; en ocean av tid i dessa sammanhang.

Annons

– Vår segermarginal kan verka osannolik men jag vill tro att vi har lyckats genomföra ett rally helt utan punkteringar och andra problem. Tyvärr har våra konkurrenter inte haft samma medgång, fortsätter Emil som vill understryka hur hård konkurrens det är i FIA ERC.

Emil Bergkvist mästare

Emil och Joakim summerar säsongen 2015 med ett remarkabelt facit. Inte bara har de vunnit titeln som Europamästare i deras första säsong, de har också med bred marginal vunnit flest sträckor under säsongen. Därtill har man i sällskap av hela ERC-fältet kommit i mål som topp tio två gånger. Framöver väntar en tid av möten och planering av framtiden. Emil Bergkvist Motor återkommer med mer information när tiden för detta är inne.

Annons