Två deltävlingar återstår i Öppna östra sprintcupen 2015

Annons

Hösten är här, finaler i mästerskapen och cuperna runt om i landet närmar sig med stormsteg. Och i den populära Öppna östra sprintcupen återstår två spännande deltävlingar under oktober månad, först ut Enköping och sen final i Rimbo helgen efter.

Efter en töig vinter var det Sigtuna RC som stod för premiären av årets upplaga av sprintcupen i slutet på april, sedan följde Mälaröarnas MK upp med sin deltävling precis i början på sommaren. Tredje deltävlingen kördes på Braheberg-sträckan den 6 september med Vallentuna MK som arrangör. En tävling som genomfördes i ett sanslöst regn- å ruskväder. Något som vi hoppas att vi slipper när Enköpings MK och MK Rimo ska arrangera upplösningen på årets sprintcup.

Enköpings MK gör alltså comeback som arrangör i rallyskogen, en klassisk klubb som arrangerat många och stora tävlingar. Nu är de tillbaka och mjukstartar med en sprint. Datumet är lördagen 17 oktober och tävlingen Allan Widéns Minne körs i skogarna kring Fjärdhundra, strax norr om Sveriges närmaste stad, Enköping. Sträckan är 2,1 kilometer och består av en byväg av god standard. Första start är klockan 11.00 och tre åk ska genomföras där den bästa tiden räknas. Inbjudan och E-anmälan finns uppe på RaceConsultin. Snart 20-talet anmälda, där bland Fagersta-duon Joakim Öhman och Stefan Palmér som ska utmana Upplänningar och Nollåttor om tiondelarna.

Finalen körs helgen efter, lördagen den 24 oktober, när MK Rimo kör Fönstersprinten med start och mål vid Lohärads Bygdegård mitt mellan Rimbo och Norrtälje. Finalsträckan är några hundra meter längre med sina 2,7 kilometer och arrangören beskriver den som en byväg av god beskaffenhet med grus. Första start är klockan 11.00 här med och tävlingen har 11 anmälda så här i slutet på september. Inbjudan och E-anmälan hittar ni på Motorsportsidan.

Annons

Se nu till att anmäla er i god tid så slipper arrangörerna oroa sig i onödan över upplägget och planeringen för sina tävlingar och i stället förbereda prisutdelningar och program.

En titt i tabellen så ser man att i 4wd så står kampen för närvarande mellan Nils Jensen och Jan Wikström på 27 respektive 22 poäng. Sen är det hopp ner till de två 12-poängarna och publikfavoriterna Stig Andervang och Björn Adolfsson som har varsin seger.

Öppna östra sprintcupen 2015

Bland 2wd är det lite katter bland hermelinerna. I topp är det sprintcupens egen ”Sebastien” i topp, Nissan-föraren Magnus Wallén, men han jagas av utomsocknes Mattias Ledin som sopat banan i sina två framträdanden. 32 och 24 är poängfördelningen och sen följer Kim Nilsson på 17 pinnar, en mer än en röd Volvo 244 …. ”Lill-Tobbe” har chans på en topp3-placering bland alla framhjulsdrivna.

Klass 3 med bilarna ”Grupp F RWD + grupp N < 1600 cm3” har en rutinerad och välkänd kvartett i topp, Fredrik Spångberg jagas av Dicken Larsson, Leif Söderlund och Tommy Ohlsson. 22-20-19-16 är den täta poängskillnaden bland Volvobilarna … gissa om det kommer att gå åt några kofångare och bakskärmar redan i Enköping!

I GruppE är det Tobias Hillbom som har den … gröna ledarkarossen med sin Golf och 30 friska pinnar. Tvåa och jagar är Johnny Björk med 28 poäng vilket är endast två mer än Kjell Ekström. Fyran Henrik Zotterman är en bit ifrån med 14 poäng, men många kurvor, diken och vägbyten ska passeras innan medaljerna ska delas ut.

Bland Appendix-K har Karl-Johan Lövgren ryckt åt sig en stor ledning med 34 pinnar. Närmsta utmanaren Gunnar Arestav får det tufft när han höll på att göra Abrahamsby strömlösa och utan internet i vinter när en stygg stolpe stod i vägen för den fräna Örby Gummi-Volvon under Rally Sigtuna. Stockholmsprofilerna Lars Lindqvist och Anders Söderberg är trea och fyra med sina 12 och 10 poäng.

Ungdomsrally har haft svårt att locka större startfält under säsongen, vi får hoppas på bättre uppslutning under oktober då det finns chans att ta hem en titel. Martin Broberg med en seger har lika mycket poäng som Lucas Branteström som också har en seger. Duon har 12 poäng vilket är 2 mer än Mathias Söder.

Två deltävlingar återstår alltså under oktober – skicka in anmälan nu för att sätta press på konkurenter och få giltigt skäl att slippa höststädning i bostadsföreningen. Må bästa ekipage vinna!

Annons