Emil Bergkvists nya R5-Peugeot

Den europeiska mästerskapstiteln för juniorer innebar för Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg fritt deltagande i en R5-bil i Rally International Du Valais den 29-31 oktober. Och det blir en en Peugeot 208 T16 R5 som ägs och drivs av Sainteloc.

Sainteloc är ett team med goda erfarenheter från Du Valais tidigare år. Utöver deltagande ingår också ett 100 km stort högfartstest med teamet inför tävlingen.
– Vi har sett fram emot detta ända sedan målgång i Estland och att äntligen få chansen att köra en fyrhjulsdriven bil känns fantastiskt, berättar en nöjd Emil Bergkvist som nu laddar för ett spektakulärt och minnesvärt avslut på 2015.

Jörg Schrott, chefen för Opel Motorsport, berättar på engelska:
– Of course we would prefer seeing our works drivers Emil and Joakim in an Opel R5 car. But as this project is postponed and our European champions deserve this reward so much, we are delighted to release both for this outing at Rallye du Valais. We cross our fingers and are convinced they will perform as impressively as they did in our Opel Adam R2.

Emil Bergkvists nya R5-Peugeot

Vincent Ducher som är teamchef för Saintéloc Racing säger så här, på engelska, om att juniormästaren ska köra teamets bil:
– We are very happy that Emil has been given the opportunity by Eurosport Events to join our team and drive a Peugeot 208 T16. Emil did a very great season in ERC Junior this year. We will help him to take that step, and we are quite sure that he will quickly become accustomed with an R5 car.

Vilken spännande Halloween-helg för alla svenska rallylovers med andra ord, och vi ser fram emot bilder och filmklipp på juniormästarnas framfart i R5-Peggan.