Erik Brodin inför Slottssprinten Rally Light 2020

Annons

På lördag körs Slottssprinten Rally Light, en publikfri rallysprint i de sörmländska skogarna. Vi har frågat Erik Brodin hur han har laddat upp för tävlingen och vad han ser fram emot.

För att varva upp rallytempen än mer så gör vi några snabbintervjuer med ett antal förare som är med på ”startlinjen” på lördagens upplaga av Slottssprinten. Först ut är Sandvikens snabbe Erik Brodin som kommer till start med sin fina Volvo 940.

Namn Erik Brodin
Klubb Sandvikens MK
Ort Valbo
Co-driver Joakim Söderqvist
Bil Volvo 940 Evo Trimmat 2WD

När körde du senaste tävlingen, och hur gick det?
– Senaste tävlingen körde var Marknadsnatta i höstas, där slutade tvåa efter att Fredrik Eriksson gick förbi på sista sträckan.

Annons

Insidan på Erik Brodins Volvo 940

Har du uppdaterat något på bilen sedan dess?
– Uppdateringar bilen fick i vintras var större Mikuni-förgasare, 3-Vägs Bigem stötdämpare i bak och avlastade drivaxlar från WEZ Mekaniska.

Har du kunna testa eller träna något under uppehållet?
– Vi har testat lite nu under våren. Först en dag på asfalt som hemmaklubben arrangerade, sen ett grustest i uppländska Lunda (filmklipp från Lunda och träningen kan du se här) och senast en tidsträning i Norrköping på Himpan.

Vad ser du fram emot under Slottssprinten och vad vill du har för svar?
– Vad man ser fram emot mest är att äntligen få köra en riktig tävling igen. Får se vart man står sig, men göra sitt bästa så blir det som det blir.

Hur ser resten av säsongen ut, vad har du för planer?
– Hur resten av säsongen ser ut är lite oklart nu med Corona-pandemin och vad för tävlingar som blir i höst. Men ESR i Linköping och SM finalen på hemmaplan i Sandviken hade varit kul och köra.

Vi tackar Erik för intervjun och önskar lycka till!

Annons