Jari-Matti Latvala inför Rally Sweden 2016

Annons

Efter en nolla i VM-premiären så är en seger för Latvala ett måste för att hänga på Ogier i jakten på VM-guldet.

Monte-Carlo blev ingen positiv premiär för det finska rallyesset. Jari-Matti och hans co-driver Miikka Anttila bröt med tekniska problem och duon satte sig direkt i taskigt läge inför årets säsong. Men å andra sidan återstår det ju 13 deltävlingar till i VM-serien och varför inte vända på steken i det svenska VM-rallyt.

− Rally Sweden är som ett hemmarally för mig. Jag älskar att köra på snö. Det är ingen tvekan om att det är svårare att åka till Sverige utan poäng än det skulle ha varit efter ett bra resultat i Monte Carlo. Men det är inget att göra åt nu.

– Det positiva är att jag nu får en bättre startplacering. En bra startplacering betyder mycket bättre förhållanden och man behöver inte ta så stora risker. Jag måste utnyttja det för att komma tillbaka i striden om titeln. Men det är också klart att jag har två teamkompisar, Sébastien Ogier och Andreas Mikkelsen, som inte bara visat att de är kapabla att vinna i Sverige, utan också är mycket motiverade. För att inte tala om konkurrenterna från övriga team, avslutar den finske rallystjärnan.

Annons
Annons