Fredrik Åhlin om insatsen i Mid Wales Stages

Annons

Fredrik Åhlin och Morten Abrahamsen satte upp ett överraskande snabbt tempo i den andra deltävlingen i det Brittiska Rally Mästerskapet, trots att det var fyra år sedan de kört på asfalt med en fyrhjulsdriven bil.

Duon ledde totalt i BRC-klassen efter de fyra första sträckorna och låg på en mycket hedrande fjärde plats totalt i det starka EM-startfältet.

– Första dagen kan sammanfattas som en dröm för Fredriks del men tyvärr kom dag två att bli som en mardröm istället, säger teamchefen Martin Wilkinson på CA1 Sport.

– Redan innan start visste vi att Circuit of Irland är ett otroligt tufft och utmanande rally med omväxlande väder och underlag. Dessutom med långa etapper mellan service, och det kom att bli precis som jag förutspådde, berättar Martin.

Annons

Det började med att Fredrik slog i en trottoarkant på fredagens sista publiksträcka.

– Jag drog handbromsen i en trång hårnål och det visade sig att asfalten var mycket halare än jag bedömt och vi slog i kanten och hjulupphängningen vänster bak gick sönder. Vi tappade 25 sekunder på det missödet men vi kunde fixa ihop bilen och ta oss till servicen, berättar Fredrik.

Rallyts andra etapp började riktigt bra och killarna satte direkt en tredje tid på den sjunde specialsträckan, men på nästa sträcka började mardrömmen för Fredrik och Morten med en framhjulspunktering 3 kilometer innan mål och dessutom hade de inget reservdäck till de två återstående sträckorna innan service.

– Jag blev stressad och tappade fokus, bromsade stopp i två vägbyten och på sträcka 10 efter ett lyft som jag missbedömt i noterna landade vi så hårt att vi slog sönder styrningen och kylaren, vilket kom att bli vårt eget Waterloo. Ett dumt och onödigt misstag som inte borde hänt, ibland är det bilen och tekniken som krånglar men detta var ett förarmisstag som jag får lära av, säger en besviken Fredrik.

– Fredrik har bevisat vilken förarbegåvning han är även på asfalt. Han är bevisligen en kandidat till mästartiteln i det Brittiska Rally Mästerskapet. Jag är övertygad om att Fredrik och Morten kommer tillbaka starkare än någonsin efter detta, summerar teamchefen Martin.

Den tredje deltävling i det Brittiska Mästerskapet är Pirelli Rally 30/4-1/5 som körs i hemmatrakterna för det Carlisle-baserade teamet, CA1 Sport.

British Rally Championship 2016
30/4-1/5        Pirelli Rally                         (Grus)
25 Juni           RSAC Scottish Rally             (Grus)
19-20 Aug     Ulster Rally                         (Asfalt)
15-17 Sept     Rally Isle of Man                (Asfalt)

Annons