Jerker Axelsson ser fram emot South Swedish Rally

Annons

Efter en vintersäsong i Rally-SM som både innehöll en andraplats i premiären i Sandviken och en bruten tävling i andra deltävlingen i Östersund så ser Jerker fram emot South Swedish Rally som körs till helgen.

South Swedish Rally är en klassisk grustävling som körs för 41:e gången och som för andra året i rad avgörs i trakterna runt Karlskrona i Blekinge. Förra året blev det en fin andraplats för Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson.

– Ifjol hade vi bara Fredrik Åhlin före oss och det var en bra fight hela helgen, nu lär vi få försöka att jaga PG Andersson istället och det finns ju flera som kommer försöka att jaga oss med, säger Jerker med ett skratt.

Tävlingen startar från Torget i Karlskrona på fredag kväll och under kvällen skall fyra specialsträckor köras. Under lördagen fortsätter tävlingen med ytterligare åtta sträckor, totalt skall över 15 mil specialsträcka köras.

Annons

– Jag gillar verkligen denna tävling. Utmanade vägar som har allt, det är både snabbt och krokigt, berättar Jerker.

Under våren har Jerker och Mattias kört två tävlingar som förberedelse inför den stundade grussäsongen i Rally-SM, först blev det en lokal tävling hemma i Trollhättan som slutade med seger. Och för några veckor sen så körde de Aleknixen som var en perfekt uppladdning då det var möjlighet att skriva egna noter.

– Ja vi känner oss riktigt bra förberedda i år. Bilen, däcken och samspelet mellan mig och Mattias är på topp. Nu skall vi göra allt i vår makt göra ett bra resultat i South Swedish Rally, avslutar Jerker.

Tabell Rally-SM – Trimmat 4WD efter två av sju deltävlingar
1. Per-Gunnar Andersson, 53 poäng
2. Mats Jonsson, 28 poäng
2. Martin Berglund, 28 poäng
3. Jerker Axelsson, 21 poäng

Annons