Bildextra: Smygpremiär för Hyundais nya i20 R5

I helgen blir det debut för Hyundais nya i20 R5 när det koreanska bilmärket ger sig ut som föråkare under det belgiska Ypres Rally, en tävling som också är årets femte deltävling i ERC-mästerskapet.

Det blir teamets påläggskalv Kevin Abbring, som genomfört fyra upplagor av Ypres Rally tidigare i karriären, som får äran att få ratta den nydesignade i20 R5.

Smygpremiär för Hyundais nya i20 R5

 

Och vilken debut det blir, även om det är som föråkare så får Kevin och co-driver Seb Marshall med team chansen att jämföra sträcktider med den yttersta eliten av R5-förare. Med på startlistan står även förare som Ott Tänäk, Bryan Bouiffier, Stéphane Lefebvre, publikfavoriten Alexey Lukyanuk och veteranen Freddy Loix.

Smygpremiär för Hyundais nya i20 R5

Just ERC, där R5-bilarna är huvudklassen, blir ett viktigt mästerskap för Hyundai som hittills genomfört över 300 mil tester med den nya i20 R5 där fokus legat på tillförlitlighet som senare ska gå över till prestanda.