Gustav Hartzell inför EMK-kannan 2020

Annons

Lördag den 12 september körs EMK-kannan, och vi passar på att intervjua Gustav Hartzell inför tävlingen som kommer till Eskilstuna med sin Suzuki Swift MK2.

EMK-kannan är alltid en populär tävling som lockar populära cuper, stort startfält och mycket publik. Allt detta på häftiga, vackra och spektakulära vägar i det sörmländska landskapet.

Men i år blir det annorlunda, inga cup- eller mästerskapspoäng och tävlingen är publikfri. Dock är det många bilar till start och vägarna ser ut att bli lika fina som tidigare.

En av de som kommer till start är Utbildningsföraren Gustav Hartzell som tävlat flitigt under sommaren. Vi har fått chansen till intervju och ta pulsen.

Annons

Namn
Gustav Hartzell

Klubb
Norrköpings MK

Co-driver
Andreas Stålehammar

Klubb
Gestrike RT

Bil
Suzuki Swift Mk2

Startnummer i EMK-kannan 2020
4

Gustav Hartzell hoppar i Slottssprinten Light

Har du hunnit tävla/träna något under vårens tävlingsuppehåll?
– Efter säsongens förutsättningar tycker jag att jag hunnit med en del tävlingar. Jag har framför allt åkt mycket sprint i år för att få bra kontroll över bilen. Har även hunnit med tre tävlingar i skogen, LBC-ruschen, Slottssprinten light och Brukssvängen. Tyvärr bröt vi i både Lima och Brukssvängen.

Är bilen uppdaterad inför EMK-kannan med något?
– Bilen är ordentligt genomgången sedan Brukssvängen för att ha bra förutsättningar att ta oss genom alla sträckor till mål.

Vad är målsättningen med tävlingen?
– Målsättningen med EMK-Kannan blir framför allt att samla kilometer och erfarenheter på SS. Men en pallplats i klassen hade känts bra.

Har du fler tävlingar planerade för resten av året?
– Jag ska även åka Gästabudstrofén-light i början av Oktober. Det ser jag fram emot eftersom jag är uppväxt i Nyköping.

Vi tackar Gustav för intervjun, önskar lycka till på de sörmländska vägarna.

Annons